De meerderheid van de jongeren, en vooral jonge vrouwen, zitten ‘vast’ in de dorpen van Malawi. Het boerenbestaan is vaak de enige manier om zichzelf en hun families in levensonderhoud te voorzien. Veel meisjes kunnen  de  lagere school niet afmaken. Een van de redenen is dat  meisjes erg jong trouwen . Dit resulteert in veel tienerzwangerschappen, veel jonge meiden met HIV/Aids en andere gezondheids-, scholings- en financiële problemen.

Met ons mobiele trainingscentrum kunnen wij naar moeilijk bereikbare dorpen, waar de wegen slecht zijn en geen elektriciteit, stromend water of internet is. Ons mobiele trainingscentrum bestaat uit een grote vrachtwagen vol met de benodigde materialen, zoals naaimachines, een zonne-energie systeem, enkele laptops, tafels en stoelen, waarmee we jonge meiden met weinig toekomstperspectief een kleermakersopleiding aanbieden. De jonge vrouwen met een afgeronde beroepsopleiding kunnen hun  geld verdienen met het maken van schooluniformen, traditionele kleding en het vermaken van kleding.

  • 270 jonge vrouwen hebben vaardigheden en kennis opgedaan in kleding maken.
  • 270 jonge vrouwen hebben vaardigheden en kennis opgedaan in ondernemerschap en bedrijfsmanagement.
  • 60 sets met naaimaterialen zijn geleverd en in gebruik genomen.
  • 45 kleermakersateliers zijn geopend.
  • 15 VSLA groepen van  opgeleide jonge vrouwen zijn gecreëerd. Een VSLA (Village Savings and Loan Association) is een groep mensen, die samen sparen en met het spaargeld leningen kunnen aanvragen.

In 6 districten zal ons mobiele trainingscentrum zich voor 4 maanden vestigen. In elk district krijgen 30 jonge vrouwen een beroepsopleiding. Deze beroepsopleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Leren kleding maken
  • Schrijven en rekenen
  • Boekhouden

Het mobiele trainingscentrum doet ook dienst als ontmoetingscentrum voor jongeren.

Details project

Doel van het project:

In 6 moeilijk toegankelijke regio’s in Malawi geven wij vrouwen de mogelijkheid om een vakopleiding tot kleermaakster te volgen

Duur van het project:

3 jaar en 4 maanden

Startdatum:

1 september 2015

Voortgang van het project

70%