Na twee succesvolle Vrouwondernemerschap projecten in Angola, start Sympany met een nieuw Vrouwondernemerschap project in vier verschillende regio’s in Angola, namelijk Cabinda, Luanda, Zango en Benguela. Na de burgeroorlog is de nationale textielindustrie langzaam weer op gang aan het komen. Echter zorgt de huidige economische crisis en een consequent tekort aan valuta ervoor dat er minder textiel en kleding geïmporteerd wordt.

De vraag naar textielbedrijven is hoog in Angola, maar de meeste vrouwen missen de kennis om zelf een bedrijf op te starten. Met dit project leiden we in 3 jaar tijd 1300 vrouwen op tot succesvolle onderneemsters.

  • 1120 deelnemers volgen de ondernemerschapscursus of de naaicursus in Benguela, Luanda en Zango en krijgen naderhand steun bij het opzetten van een eigen bedrijf.
  • 180 deelnemers volgen de naai-, ondernemerschaps- en alfabetiseringscursus in Cabinda en krijgen naderhand steun bij het opzetten van een eigen bedrijf.
  • 65% van de deelnemers en van ieder minstens 3 familieleden heeft ieder kwartaal seksuele voorlichting of informatie over vrouwenrechten, veelvoorkomende ziektes zoals malaria etc.
  • 910 deelnemers hebben hun bedrijf succesvol uitgebreid. Dit wordt gezien als succesvol wanneer het inkomen een jaar na de training met 30% gestegen is.

Met dit project leiden we in 3 jaar tijd 1300 vrouwen op tot succesvolle onderneemsters. Ze krijgen les in het vermaken, naaien en designen van kleding. Het dragen van traditionele Angolese kleding wordt steeds populairder, waardoor er een markt is voor kleding gemaakt van Afrikaanse stoffen. In de training zal de focus liggen op het maken van traditionele Angolese kleding. Daarnaast krijgen ze les in ondernemerschap en hulp bij het opzetten van een eigen bedrijf. Voor degene die het nodig hebben is er ook een alfabetiseringscursus beschikbaar.

Details project

Doel van het project:

De inkomens van alle deelneemsters stijgen met 30%.

Duur van het project:

3 jaar

Startdatum:

1 augustus 2017

Voortgang van het project

60%