Naast het organiseren van een kledingactie is het ook mogelijk om een schoenactie voor ons te organiseren. Wij helpen u graag bij het organiseren van een schoenenactie. Sympany heeft hiermee al jarenlange ervaring. Wij kunnen u dan ook helpen met het professioneel verwerken van de schoenen. Vele mensen in Afrika en in Oost-Europa zullen er heel blij mee zijn. Met de opbrengst die Sympany met de verkoop van de schoenen realiseert, steunt Sympany diverse goede doel-projecten.

Als schoenenwinkel een schoenactie organiseren

U kunt met uw schoenenwinkel of keten van schoenenwinkels een schoenactie opzetten waarbij u de klanten bijvoorbeeld korting geeft voor het inleveren van tweedehands schoenen. Een mooi voorbeeld van een schoenenactie is de actie die Schuurman Schoenen heeft gehouden voor Sympany. Hun klanten kregen €10 euro korting bij inlevering van een oud paar schoenen. Totaal hebben zij 12.483 paar schoenen ingezameld bij hun 40 winkels.

GE DIGITAL CAMERA

Schoenactie organiseren als school, vereniging of bedrijf

U hoeft natuurlijk geen schoenenwinkel te zijn om een schoenactie te organiseren. Ook als bedrijf, vereniging of school is het mogelijk om een leuke schoenactie te organiseren.

Wat wij u eventueel kunnen aanbieden:

  • Plaatsing van een container of het geven van inzamelzakken.
  • Het ophalen van de schoenen.
  • Een vergoeding voor de schoenen (wanneer u dat wenst).
  • Een garantie dat de schoenen niet in Europa terecht komen (wanneer u dit wenst).

Voor wie?

Alle schoenen die wij binnen krijgen, gaan naar één van onze sorteercentra. In onze sorteercentra werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij sorteren de schoenen op o.a. kwaliteit en zomer- of winterschoenen (afhankelijk van het sorteercentrum). De schoenen gaan naar Afrika en Oost-Europa. De schoenen worden in Oost-Europa en Afrika, tegen een goedkope prijs, verkocht in winkels die zijn opgezet in de armste gebieden.

Deze winkels daar zorgen voor werkgelegenheid. De opbrengst die voortkomt uit die verkoop wordt weer gestopt in de gemeenschap. Zo worden er bijvoorbeeld opleidingen van opgezet. Dit geeft de mensen een kans om uit hun situatie van armoede te komen. Naast de hiervoor genoemde positieve bijdrage van uw schoenenactie, besteedt Sympany de opbrengst van de schoenenverkoop aan een van de projecten die Sympany heeft in India en enkele Afrikaanse landen. Na de schoenactie kunnen wij op basis van de opbrengst kijken naar welk specifiek project de opbrengst gaat.

Contact schoenactie

Bent u geïnteresseerd in het organiseren van een schoenenactie voor uw schoenenwinkel, bedrijf, school of vereniging? Neem dan contact op met de afdeling relatiebeheer. Zij kunnen u verder helpen.

Mail Relatiebeheer