Jouw gedoneerde textiel wordt of gerecycled of verkocht aan onze partners. De opbrengsten van deze activiteiten investeert Sympany in de projecten van de gelieerde stichting Sympany⁺In de projecten die Sympany⁺ steunt staan duurzaamheid en zelfredzaamheid centraal. Onze focus landen zijn Angola, DR Congo, Ethiopië, India en Malawi. Onze projecten en projectpartners worden zorgvuldig uitgekozen aan de hand van selectie criteria. Hieronder een greep uit onze projecten. 
Kledingmaakster die een vakopleiding gekregen heeft van Sympany
Geef een vrouw een opleiding in DR Congo

Een goede opleiding is een belangrijke stap naar een zelfredzaam bestaan. Daarom steunt Sympany⁺ in Kinshasa, de hoofdstad van DR Congo, de vakopleiding tot naaister waar jonge mensen een vak leren waarmee ze in hun bestaan kunnen voorzien.

Lees meer over dit project

Sympany probeert vrouwen, die werken in fabrieken, meer redzaam te maken
Zelfredzaamheid in textielfabrieken

In India werken arbeiders in textiel fabrieken vaak onder slechte omstandigheden. Dit project gaat de situatie van werknemers verbeteren door hen een stem te geven en in dialoog te gaan met het management van de fabrieken en grote kledingmerken.

Lees meer over dit project

Een vrouw is bezig met de Fashion en Design opleiding van Sympany
Fashion en Design opleiding in Malawi

In 2015 zijn we gestart met de nieuwe opleiding Fashion & Design. Hier leren 30 studenten niet alleen de basisvaardigheden van kleding maken, maar ook kleding ontwerpen en marketing. Na de opleiding blijven we de studenten volgen om te zien waar ze terecht komen.

Lees meer over dit project

Een boerin met de oogst van pinda's in haar handen.
Going Nuts Public Private Partnership 

De pinda wordt veel geteeld en verkocht in Malawi. Veel van de mensen die in deze keten werken, verdienen te weinig voor een zelfredzaam leven. In dit project verbeteren Sympany⁺, DAPP Malawi en AfriNut de waardeketen van de pinda. Mede mogelijk gemaakt met een FDOV subsidie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over dit project

IMG_6834Walter Fernandes©2013_website
Naaiopleiding voor vrouwen in Angola

In de staat Bengo in Angola ondersteunen we in de periode 2015 – 2018 in totaal 120 ondernemende vrouwen met een naai opleiding van zes maanden. Met deze opleiding vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt en worden ze zelfredzaam. Na de opleiding zijn ze in staat een eigen te atelier beginnen.

Lees meer over dit project

Een foto van textiel van het Khaloom project van Sympany
Sociale onderneming Khaloom in India

In India draait in samenwerking met Enviu de pilot Khaloom: een sociale onderneming die van gerecycled textiel nieuwe garen maakt. Hiermee maken lokale wevers met traditionele technieken nieuwe stof. Zo zorgen we ervoor dat textiel hergebruikt wordt én dat de wevers een leefbaar loon hebben.

Lees meer over dit project

Contactpersonen
Fondsenwerving &
Programmamanagement

Marianne Löwik
T: 030 656 8719
m.lowik@sympany.nl

Fondsenwerving &
Programmamanagement

Simone Weert
T: 030 656 9650
s.weert@sympany.nl