We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Kledingrestanten over?

Sympany heeft de meest duurzame oplossing voor jouw kledingrestanten

Een nieuwe bestemming voor overtollig en onverkoopbaar textiel

Veel bedrijven zitten met oude collecties, onverkochte kleding, samples en/of retouren. Wij zorgen ervoor dat deze kledingrestanten een duurzame nieuwe bestemming krijgen. Als het kan worden ze verkocht om opnieuw te dragen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook sociaal. Je geeft goede kleding door aan andere mensen om weer te worden gebruikt. Indien opnieuw dragen geen mogelijkheid is gaan we graag met het bedrijf in overleg over recycle opties.

 

Waarom zou je kiezen voor ht opnieuw laten dragen?

Je maakt met jouw kledingrestanten een groot verschil voor mensen in Oost Europa en Afrika. Zij zijn vaak afhankelijk van kwalitatief goede en betaalbare tweedehands kleding. Ook zorg je met het verlengen van de levencyclus voor minder CO2 vervuiling; de productie van kleding is vele malen vervuilender dan het hergebruik van de kledingrestanten. De kleding kan terecht komen bij verschillende tweedehandswinkels van onze partners in Oost-Europe of Afrika

 

Waarom verkopen wij de kleding?

Veel mensen vragen zich af waarom wij de kleding verkopen in plaats van weg te geven. Een duidelijke reden hiervoor is omdat wij als inzamelaar hoge kosten hebben. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van de containers, het legen van de containers, het transport, het salaris van de mensen die het afval verwijderen en afvoeren dat tussen het textiel zit. Die kosten betaalt Sympany uit de inkomsten van het doorverkopen van de ingezamelde kleding. Alles wat we daarnaast onder aan de streep overhouden investeren we in innovatie om oplossingen voor het recyclebare textiel te vinden.