We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Bever recycle programma

Samen met Sympany rolt Bever een succesvol recycleprogramma uit in alle winkels

Na een succesvolle pilot in vier winkels, heeft Bever zijn outdoor recycleprogramma uitgerolt naar alle 43 filialen. Bever, Sympany en de andere partners van het programma als doelstelling dat alle ingeleverde kleding en materialen volledig worden hergebruikt of gerecycled. Voor alles zoeken wij een nieuwe bestemming.

Closing the loop
Kledingmerken en retailers komen steeds vaker met een inzameloplossing, maar niet eerder is door een retailer een recycleproject opgezet waarbij zoveel schakels uit de keten betrokken zijn. De samenwerking zet in op maximale levenscyclus verlenging of recycling. De ecologische voetafdruk wordt tot een minimum beperkt en een tweede leven van de spullen is gegarandeerd.

Voor alle ingeleverde items wordt een passende oplossing gezocht. Zo zorgt Sympany dat van alle herbruikbare materialen de levenscyclus wordt verlengd of dat ze via andere partners worden gerecycled. De oude slaapzakken worden aan stichting Sheltersuit gedoneerd, die hiervan water- en winddichte jassen voor daklozen en vluchtelingen maakt. En het niet-herdraagbare denim en wol dat overblijft wordt door partner Blue LOOP gerecycled tot nieuwe kleding.

Koers van Sympany

Deze samenwerking past goed bij de nieuwe koers die bijdraagt aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen.

Voor die koers zet de nieuwe directeur van Sympany, Erica van Doorn, zich met veel enthousiasme in. “De textielketen moet op de schop om de kringloop te sluiten. Het huidige model van het verbruiken en uitputten van grondstoffen is niet houdbaar. Samen met overheden, bedrijven en inwoners zetten we in op een duurzame en circulaire textielketen. We hebben elkaar nodig; alleen kunnen we de verduurzaming niet voor elkaar krijgen, aldus Erica.”

Het huidige model van het verbruiken en uitputten van grondstoffen is niet houdbaar.

Hoe het werkt
Je stopt jouw – liefst herbruikbare – spullen in een dichtgeknoopte zak en levert ze in bij een speciale container in één van de 43 Beverwinkels. Vanaf dat moment kun je al met een goed gevoel naar buiten lopen, maar je kunt er ook nog iets voor terugkrijgen! Na het inleveren van je spullen ontvang je van de kassamedewerker een houten schijfje met daarop een code. Met deze code krijg je, bij besteding van minimaal € 50,-, € 5,- korting in de winkel. De enige voorwaarde is dat de kortingsvoucher direct, tijdens hetzelfde bezoek, wordt besteed.