CrossHatch X Sympany

De circulaire werkbroek van CrossHatch X Sympany wordt op 7 maart 2019 gelanceerd. De samenwerking is ontstaan vanuit de behoefte om ingezameld textiel van Sympany weer te verwerken tot nieuwe gerecyclede producten. CrossHatch Performance Wear die de broek heeft ontworpen en geproduceerd, is een professionele speler in de werkkledingmarkt. De werkbroek is gemaakt van 23% gerecycled post-consumer materiaal van herwonnen vezels uit ingezamelde jeans van Sympany. Hiermee bieden we een mogelijkheid om het ingezamelde textiel uit de gemeente circulair terug te laten komen in een werkbroek. 


Een circulaire werkbroek waarbij het milieu wordt gespaard is het eindproduct. 

 

Bekijk de jeans hier van

 

Sympany
Sympany zet meer en meer in op samenwerking met (duurzame) modemerken om samen, middels geavanceerde recycling, producten te ontwikkelen. De samenwerking met CrossHatch is tot stand gekomen om op de vraag naar circulariteit van gemeenten in te spelen. Wanneer Sympany het textiel in uw gemeente ophaalt en inzamelt dan is het nu mogelijk om dit textiel weer circulair te laten verwerken in een nieuwe werkbroek voor diezelfde gemeente.


CrossHatch Performance Wear

CrossHatch Performance Wear is een jeansmerk wat zich bezig houdt met ontwikkeling en productie van jeans voor de werkkledingmarkt in de breedste zin van het woord. De modellen zijn multi inzetbaar en wordt onder andere gedragen door de overheid, bouworganisaties, elektriciteitsmaatschappijen ,installatie techniek, doe-het-zelf winkelketens, transport, utiliteit, representatief en magazijn personeel.

CrossHatch Performance Wear maakt al jaren gebruik van stoffen die bestaan uit 66% pre-consumer materiaal. Het is een bewuste keuze om stoffen te gebruiken welke minder belastend zijn voor het milieu, in het geval van de pre-consumer stof bespaar je per kg materiaal zo’n 4600 liter water, 2,08 Co2/kg, 8,35 kW/h. Daarnaast worden de broeken van CrossHatch ook met aanhangetiketten en marketing ondersteund door een REMO label te verbinden aan het artikel, een label waar de gehele productie keten transparant wordt weergegeven.

CrossHatch X Sympany
De CrossHatch X Sympany jeans gaat nog een stapje verder en bestaat voor 23% uit post-consumer materiaal. Gemaakt van herwonnen vezels uit jeans die door Sympany zijn ingezameld. Recover, is verantwoordelijk voor de vervezeling van de ingezamelde jeans tot hoogwaardige gerecyclede garens. Tejidos Royo, die gespecialiseerd in gecertificeerd duurzame denim heeft vervolgens de stof geweven en daarna is de werkbroek geproduceerd door CrossHatch.