In Malawi hebben afgelopen week de landbouwtrainers binnen het Going Nuts project een workshop data verzameling via hun smartphone gevolgd.Samen met Onesixty Mobile Concepts heeft Sympany een data tool ontwikkelt die het landbouwtrainers makkelijk maakt om data van duizenden pindaboeren te verzamelen en te verwerken. Via een vragenlijst die de landbouwtrainer geüpload heeft op zijn of haar telefoon worden gegevens over de pindaproductie van elke boer ingevuld en verstuurd op het moment dat de landbouwtrainer toegang heeft tot internet.

De gegevens kunnen op deze manier razendsnel geanalyseerd worden, waardoor het niveau van trainingen direct aangepast kan worden. Bovendien maakt de tool het mogelijk dat sms berichten uitgestuurd kunnen worden naar pindaboeren om hen te informeren over de juiste oogsttijden of marktprijzen.

Het Going Nuts project is een publiek privaat partnerschap (PPP) tussen Sympany, AfriNut/Oils, DAPP Malawi en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het doel is om de pinda waardeketen in Malawi te versterken, bijna 50.000 boeren zijn betrokken bij het programma.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather