Donderdag 11 juni doneerde wethouder Peter Bot een deel van de opbrengst van het in 2014 in Amstelveen ingezamelde textiel aan het Amstelveenfonds. Het gaat om een bedrag van € 22.896. Eind 2013 is met de raad afgesproken om jaarlijks een deel van de opbrengst van het door textielinzamelaar Sympany ingezamelde textiel in de gemeente Amstelveen aan een lokaal goed doel te schenken. De komende drie jaar is dat het Amstelveenfonds

Sympany zamelt voor gemeente Amstelveen jaarlijks ruim 250.000 kilo textiel en schoenen in. Dat zijn 22 vrachtwagens vol. Broeken, gordijnen, T-shirts maar ook schoenen zijn voor bijna 100% herbruikbaar. Bijvoorbeeld als tweedehands textiel maar ook als grondstof voor een nieuw product zoals poetsdoeken of vloerbedekking. Netto opbrengsten besteedt Sympany aan duurzame textielgerelateerde projecten in zuidelijk Afrika en India, gericht op het zelfredzaam maken van de lokale bevolking.

BbA-wethouder Peter Bot (Afvalbeheer, Duurzaamheid): “Door een deel van de textielopbrengst lokaal aan te wenden hopen we Amstelveners te stimuleren om nog meer textiel gescheiden aan te bieden. Zo leveren inwoners een bijdrage aan onze doelstelling om bruikbare grondstoffen uit het restafval te houden en her te gebruiken. Dat is een mooie milieuwinst.”

Amstelveenfonds
Jacqueline Solleveld, voorzitter Amstelveenfonds: “Het Amstelveenfonds is een zogenaamd gemeenschapsfonds van en voor Amstelveners. Als lokaal fonds steunen wij lokale initiatieven die gericht zijn op het optimaliseren van het woon- en leefklimaat in Amstelveen. Het geld van onze donateurs besteden wij aan projecten met een breed maatschappelijk draagvlak bestemd voor groepen jongeren en ouderen. Zoals een project waarbij ouderen contact leggen via de iPad (ZilverOnline) en een voorleesproject voor kinderen met leesachterstand. Wij zijn afhankelijk van donaties en giften en zijn heel blij met deze bijdrage van de gemeente. Particulieren die zich willen inzetten voor een Amstelveens goed doel kunnen via www.amstelveenfonds.nl een aanvraag doen voor fondsen voor hun project. Op de website staat ook hoe men het Amstelveenfonds kan steunen met een gift of donatie.”

Op de foto: Wethouder Peter Bot (bbA) schenkt een cheque van € 22.896 aan Jacqueline Solleveld, voorzitter van het Amstelveenfonds. Een bedrag dat mede mogelijk is gemaakt door Sympany, Marc Vooges bestuurder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather