Jaarlijks schaffen we voor een habbekrats een overvloed aan nieuwe kleding aan, daarmee heeft de gemiddelde Nederlander 173 kledingstukken. Een gedeelte daarvan belandt jaarlijks in onze containers, daar zijn we uiteraard enorm blij mee! Dat verkopen we namelijk via onze partnerorganisatie onder andere in Malawi. Weet je hoeveel kledingstukken ze daar gemiddeld hebben? Acht! ja je leest het goed, acht stuks.

Deze proef hebben we zelf op de som genomen en we hebben dit nagevraagd bij het ROC in Tilburg en bij deelnemers van ons mobile truck project in Malawi. 

 

Tijd voor actie!

Voordat je weer de beste koopjes scoort, 4 verschillende kleuren van hetzelfde shirt koopt of toch die ene broek ook maar meeneemt. Bedenk eens of het echt nodig is… onder de hashtag #eenstukminder dagen we je uit om 8 weken geen kleding te kopen en in plaats daarvan een klein bedrag te doneren aan het Mobile Training Centre in Malawi. Dit project steunt kansarme vrouwen in de buitengebieden van Malawi met een kleermakersopleiding. Het land heeft namelijk niet alleen goede kwaliteit kleding nodig, maar ook meer mogelijkheden om een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen. 

Wil jij geld besparen? bijdragen aan het mileu? en kansarme jongeren in Malawi steunen. 

Doe mee en koop 8 weken geen nieuwe kleding en/of doneer een klein bedrag voor de Mobile Training Truck in Malawi.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather