Het was spannend, wederom. Cure afvalbeheer – een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven en Valkenswaard op het gebied van afvalbeheer – had een uitvraag gedaan om de door Cure ingezamelde textiel te kopen om netjes volgens de wetgeving te verwerken. De hoogste bieder zou over het textiel mogen beschikken. Samen met verschillende andere partijen heeft Sympany interesse getoond.

Collega’s en ik hebben net als de vorige keren heel goed nagedacht welk bod we zouden neerleggen. Sympany wil niet alleen nog geld overhouden voor de goede doelen projecten, maar heeft ook nog eens de verantwoordelijkheid om de collega’s die werken in ons sorteercentrum in Eindhoven aan het werk te houden. Los van onze investeringen op het gebied van innovatie voor textielrecycling.

Het goede nieuws is dat we de aanbesteding hebben gewonnen!

Maar het blijft toch vreemd in mijn ogen dat de goed meedenkende sociaal ondernemende gemeente Eindhoven Sympany gratis liet inzamelen zolang we een sorteerbedrijf zouden runnen waar Eindhovenaren die al langer werkloos waren zouden komen te werken, enkele jaren later besloot om Cure te laten inzamelen en waarbij Sympany textiel kon kopen. Ik kan niet aan dat idee wennen. Sorry!

Marc Vooges, directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather