Vanaf 24 november werken Sympany en i-did hard om het Nederlandse publiek ervan te doordringen dat het niet-herdraagbare textiel geen afval is. Toen is een bewustwordingscampagne met 30 bevlogen Nederlanders van start gegaan. Door deze campagne hopen we dat kostbare grondstoffen niet verloren gaan.

I-did heeft van tweedehands textiel vilt laten maken dat de basis vormt voor diverse tassen. De 30 bevlogen Nederlanders (waaronder ikzelf) spreken zich uit over wat hen beweegt. Elk van hen heeft een vilten tas ontworpen. Zie http://whatmovesyou.i-did.nl. Dolf Jansen is de eerste die het podium heeft gekregen.

Sympany heeft niet alleen veel sympathie voor dit initiatief, maar ook voor andere initiatieven. Zo maken we al met partners het product Métisse (ook gemaakt van gerecycled textiel) dat voornamelijk wordt gebruikt als isolatiemateriaal. Maar ook akoestische producten die nagalm absorberen, worden op de markt gebracht. Zie: http://www.vrk-acoustics.nl.

Begin december komen wollen truien op de markt via het door Sympany gesteunde initiatief Wool2. Deze truien zijn gemaakt van gerecyclede wol.

En we steunen ReBlend. We hebben een mix van niet herdraagbaar textiel aangeleverd dat momenteel wordt vervezeld. Vervolgens zal een buitenlandse spinner hier garen van maken dat het initiatief ReBlend verder laat verwerken als interieur textiel en via een mode ontwerpster.

Kortom, met deze schitterende initiatieven hopen we dat de grondstoffen in waarde zullen stijgen waardoor het inzamelaars en sorteerders ook loont om deze niet herdraagbare textiel duurzaam te blijven verwerken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather