Vaardigheidstrainingen voor jonge vrouwen in DR Congo

Kinshasa, de hoofdstad van Democratische Republiek Congo is een miljoenenstad, zeer dicht bevolkt en kent 24 deelgemeenten. Selembao is een van de armste deelgemeenten en gelegen aan de rand van Kinshasa, heeft een omvang van een kleine 20km2 waar bijna 450.000 mensen wonen (ongeveer 23.000 mensen per km2). De bevolking is arm en mensen zijn over het algemeen kleine ondernemers in een informele economie. De positie van vrouwen is zwak; zij hebben veelal geen scholing genoten, krijgen op jonge leeftijd kinderen en dragen de zorg voor het huishouden, terwijl er nauwelijks inkomen is. De kansen voor jongeren op een baan of betaald werk zijn nihil en de meesten jonge vrouwen proberen op dag basis wat geld te verdienen.

De projecten die Sympany in samenwerking met HPP Congo opzet in Kinshasa en specifiek in de wijk Selembao, dragen bij aan verbetering van de economische positie en levensomstandigheden van jonge vrouwen en het faciliteren van de sociale integratie van vrouwen in Kinshasa door het bieden van een naaiopleiding, boekhoudtraining en algemene kennis over werk en inkomen, gezondheid en seksuele voorlichting. Deze projecten zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van de vrouwen maar ook voor het algemene opleidingsniveau in het land. Het opleidingsniveau in DR Congo is extreem laag en er zijn in de stad Kinshasa maar weinig opleidingen en mogelijkheden.

Wij interviewde Bodil, de country director van HPP-Congo over de invloed van onze projecten en de verkoop van tweedehandskleding in het land.

Interview met Bodil.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather