Onze directeur Marc is op dit moment in India. Hij bezoekt daar o.a. een van de projecten in Panipat.
Zo leerde hij ook Sakrun kennen.

“Zojuist kennis gemaakt met de 30-jarige Sakrun. Die vanuit de provincie Uttar Pradesh samen met haar man circa 8 jaar geleden naar Panipat is gekomen, in de hoop op werk voor haar man. Twee maanden later al kon hij een baan als wever aanvaarden. Via hem kon ook Sakrun bij het bedrijf in dienst komen. Het gaat om Parteek Enterprises. Ik heb een langdurig gesprek gehad met de eigenaar. Hij is een warm voorstander van het uitroeien van kinderarbeid, mede omdat zijn opdrachtgevers dat wensen. Hij kent andere ondernemers in Panipat die zich van kinderarbeid nog immer niet veel aantrekken.

Deze eigenaar wil meer doen voor de kinderen van zijn circa 50 werknemers: Hij zorgt ervoor dat de kinderen van zijn werknemers, die door omstandigheden niet naar school gaan, nu via het door Sympany gesteunde project wel naar de zogenaamde Kadam-scholen kunnen, zodat ze nadat ze zijn opgeleid in het reguliere overheidssysteem kunnen instromen.

Terug naar Sakrun, twee van haar drie kinderen (de jongste is pas 1,5) gaan ook naar deze Kadam school. Sakrun’s hoop is dat ze na verloop van tijd verder kunnen studeren en een mooie baan kunnen krijgen. Ook Sakrun heeft binnen het door Sympany gesteunde project met toestemming van haar baas onderwijs gevolgd, waardoor ze nu veel meer begrijpt van bijvoorbeeld rekenen. Ook kan ze haar eigen naam schrijven en heeft ze geleerd over hygiëne en vrouwenrechten.

Een ander belangrijk onderdeel binnen het project is dat we samen met de ondernemers naar oplossingen zoeken om de arbeidsomstandigheden nog verder te verbeteren. Zo heeft deze eigenaar geopperd om voor het personeel een waterzuiveringsapparaat aan te schaffen (deels door Sympany betaald). Een bescheiden Sakrun staat naast het apparaat voor mijn camera.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather