Grappig verrast was ik door een mail van Edwin Venema & Charles Groenhuijsen
(hoofdredactie Filanthropium en jury DeDikkeBlauwe100 2015-2016).
Beste Marc, We feliciteren je van harte met je eervolle notering in DeDikkeBlauwe100 2015-2016. Wat blijkt ik ben met stip binnen gekomen op plek 97 van de 100 invloedrijkste personen in de Nederlandse filantropie.

Reden: Al jaren vecht Vooges als directeur van de kleding-ophaal-organisatie Humana onvervaard en onvermoeibaar tegen grijpgrage gemeenten en commerciële partijen in een steeds grimmiger markt, waar voor het goede doel steeds minder ruimte is: kwam met nieuwe code voor 100% transparantie in de gehele textielketen.

Ik ben de eerste om dit soort lijsten te bagatelliseren, maar desondanks mogen we trots zijn dat we tussen andere goede doelen en invloedrijke personen worden opgemerkt. Ik zal beide heren even wijzen dat we sinds januari Sympany heten, maar de reden blijft ook met de nieuwe fusie organisatie keihard overeind staan. Tijdens een discussie ochtend gisteren, o.l.v. oud minister Jacqueline Cramer kwam ook naar voren dat gemeenten de marge voor inzamelaars in ere moeten houden. Niet alleen voor het goede doel, maar ook om innovatie rond de kostbare stroom textiel grondstoffen op gang te brengen. Alle spelers in de keten die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren, moeten de handen ineen slaan en elkaar hun rol gunnen. Anders komen we nergens. Ik geloof daar heilig in!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather