We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Afvalhelden in het zonnetje

10 mrt 2022

Sympany doet mee aan de Week van de Afvalhelden

De Week van de AfvalHelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Van 7 tot en met 13 maart worden de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking in het zonnetje gezet. Bijna 30.000 professionals houden de straten schoon, halen dagelijks het afval op en zorgen ervoor dat het daarna grotendeels een nieuwe toepassing krijgt. Zij verdienen onze waardering, iedere dag, en speciaal tijdens de Week van de AfvalHelden.

 

Inzamelen

Met meer dan 2.000 kledingcontainers en via huis aan huis inzamelingen zijn we bij Sympany verantwoordelijk voor een groot deel van de kledinginzameling in Nederland. Het textiel wordt vervoerd door chauffeurs van de kledingcontainers naar een van onze vestigingen.

Sorteren

In onze vestigingen in Utrecht, Assen, Harderwijk en Eindhoven, wordt het textiel verwerkt. Onze sorteerders halen het afval eruit, dat is al gauw 12-15%. En sorteren daarna alle textiel in verschillende kwaliteiten en categorieën. Dat is echt vakwerk, weet je dat er van herdraagbaar textiel meer dan 14 verschillende kwaliteiten worden uitgesorteerd?

 

De afvalhelden bij Sympany

Voor de Week van de Afvalhelden zetten we een van de sorteerders in de spotlight. Alicia, die op onze locatie in Utrecht werkt. Wat is een goede dag bij Sympany? “Vandaag is het goed, er is veel kleding en weinig afval.”

Wat zijn de raarste dingen die je tegenkomt op de lopende band? “Je komt anders alles tegen dat je kan bedenken: autobanden, knuffels, computeronderdelen.”

Bekijk de reis van jouw T-shirt