We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Bewaar textiel voorlopig thuis

Door Wouter Reedijk · 06 mei 2020

Normaliter ontvangen we graag textiel. Met de coronamaatregelen van kracht liever niet

Het coronavirus houdt ons land nog altijd in zijn greep. Voor Sympany geldt dat er nu letterlijk geen kledingstuk meer de deur uit gaat. Toch kiezen wij er voor om de textielcontainers open te houden.

De druk op onze capaciteit is echter enorm. Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat bij ons in de containers terechtkomt zijn wij normaliter blij, maar eerlijk gezegd; nu even wat minder. Al het ingezamelde textiel moeten wij opslaan omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel, zal de kwaliteit er helaas niet beter op maken en mogelijk zelfs onbruikbaar. Dat zou enorm zonde zijn!

Wat kunt u als inwoner doen?

-Bewaar uw kleding voorlopig thuis
-Leg geen zakken naast een overvolle container
-Gooi geen textiel bij het huishoudafval

Wij geloven dat we deze periode doorkomen door continu naar de beste en meest duurzame oplossingen te zoeken samen met inwoners en gemeenten. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn waarbij wij het textiel weer goed kunnen verwerken, zullen wij dit meteen melden. Dank voor het begrip.

Wouter Reedijk

Data en communicatie medewerker