We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Sympany neemt deel aan de Alliantie Klimaatactie

21 sep 2020

Sympany heeft zich aangesloten bij de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie. De Alliantie vraagt bedrijven zich te committeren aan de klimaatdoelen. Samen werken deelnemers aan 40% minder CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie in vijf jaar tijd. Organisaties die zich aansluiten worden hierbij kosteloos vooruit geholpen.

 

Erica van Doorn, directeur Sympany: “Door textiel in te zameleErica van Doorn, directeur Sympany: “Door textiel in te zamelen dragen we bij aan een flinke besparing van de landelijke CO2 uitstoot. Textiel dat opnieuw gebruikt wordt, als kledingstuk of als grondstof voor nieuwe producten, is veel beter dan wanneer het wordt verbrand. Ook in onze bedrijfsvoering willen wij graag een duurzame ondernemer zijn. Vandaar onze deelname aan de Alliantie Klimaatactie. Dankzij actieve deelname dragen we ons steentje bij aan het Klimaatakkoord van Parijs. Het geeft bovendien concreet invulling aan onze verantwoordelijkheid: de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn zichtbaar en merkbaar. Bovendien willen we ons ook graag positief onderscheiden in de markt en een aantrekkelijke partner zijn voor overheden en gemeenten die duurzaamheid ook steeds belangrijker vinden”.n dragen we bij aan een flinke besparing van de landelijke CO2 uitstoot. Textiel dat opnieuw gebruikt wordt, als kledingstuk of als grondstof voor nieuwe producten, is veel beter dan wanneer het wordt verbrand. Ook in onze bedrijfsvoering willen wij graag een duurzame ondernemer zijn. Vandaar onze deelname aan de Alliantie Klimaatactie. Dankzij actieve deelname dragen we ons steentje bij aan het Klimaatakkoord van Parijs. Het geeft bovendien concreet invulling aan onze verantwoordelijkheid: de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn zichtbaar en merkbaar. Bovendien willen we ons ook graag positief onderscheiden in de markt en een aantrekkelijke partner zijn voor overheden en gemeenten die duurzaamheid ook steeds belangrijker vinden”.

Wij willen werken aan 40% minder CO2-uitstoot.

Praktische hulp bij CO2-reductie
“Als deelnemer van de Alliantie Klimaatactie starten we met een globale 0-meting van de eigen CO2-voetafdruk. Met de hulp van het online 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen, het handboek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ en veel praktische tips en voorbeelden worden we geholpen om te besparen. Samen komen we zo toekomstbestendig de Corona-crisis uit.”

 

 

 

kernwaarde Sympany

Duurzaamheid;
zowel in onze eigen organisatie als in de keten. Zodat de volgende generaties verzekerd zijn van een goede toekomst.

Bekijk de reis van jouw T-shirt