We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Gerecyclede spijkerbroeken als gevelisolatie

11 jul 2022

Oude spijkerbroeken die de school warm houden? Dat kan! Bij een school in Gouda hebben leerlingen samen 780 kilo aan spijkerbroeken voor Sympany ingezameld. Partner van Sympany is VRK in Tilburg, die isolatiemateriaal verkoopt gemaakt van afgedankte spijkerbroeken. Dit isolatiemateriaal wordt gebruikt voor de gevelisolatie bij de verbouwing van de school. Super duurzaam & samen gedaan!

 

Go Green with your Jeans

De Goudse Waarden, de school waar het hier over gaat, organiseerde een paar maand terug inzamelactie Go Green with your Jeans. Om te zorgen dat er zoveel mogelijk spijkerbroeken werden ingezameld voor de isolatie van de nieuwbouw gingen leerlingen en medewerkers van de school aan de slag. Het werd opgepakt: de lokale wethouder zorgde dat er in het Huis van de Stad een inzameling plaats vond, er werd  door winkeliers ingezameld en veel meer. Met succes: samen zijn er 6273 broeken ingezameld.

 

Gerecyclede spijkerbroeken als gevelisolatie

Het door VRK verkochte isolatiemateriaal wordt gemaakt in Noord Frankrijk. Het is gemaakt van 200mm dikke ‘matrassen’ vervaardigd uit  6.000 gerecyclede spijkerbroeken. Oude kleding die verkregen wordt door inzameling en niet meer te gebruiken is als kleding wordt verwerkt tot een hoogwaardig isolatie product.

Bekijk de reis van jouw T-shirt