We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

JOSH V helpt Sympany te investeren in de circulaire textielketen

02 feb 2022

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor het fashion merk

JOSH V schenkt een bedrag van 10.000 euro aan Sympany ter ondersteuning van verduurzaming van de textielketen met behoud van grondstoffen. In 2020 deed het merk al een donatie van 7.500 euro. Deze gift is een deel van de totale retourvergoeding die JOSH V in 2021 van haar webshopconsumenten heeft ontvangen.

De bijdrage van JOSH V gaat rechtstreeks naar onze missie om een circulaire textielketen te realiseren. De schenking wordt gebruikt voor het opzetten van een mechanisch recycling-traject om op grotere schaal kleding te recyclen. Mede dankzij dit bedrag kan Sympany processen versnellen om de textielketen duurzamer te maken.

 

Een merk met ambities

Fashion en lifestylemerk JOSH V maakte afgelopen week haar ambities en doelstellingen ten aanzien van duurzaamheid bekend door middel van een routekaart (van 2020 tot 2026). Deze routekaart staat op de duurzaamheidswebpagina van het merk. Hierin is onder meer aandacht voor het beperken van de impact op het klimaat en de omstandigheden waaronder de producten worden gemaakt. Als eerste stap lanceert JOSH V in januari 2022 een CONSCIOUS Selection kledinglijn van duurzamere items.

Bekijk de reis van jouw T-shirt