We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

JOSH V schenkt aan Sympany ter ondersteuning van een circulaire textielketen

15 jan 2021

Vrouwenmodemerk Josh V schenkt een bedrag van 7.500 euro

Aanschaffen, aandoen en weer wegdoen is nog steeds de norm. Alleen samen komen we af van het afdankdenken. De laatste jaren is daar ook nog een massaal aantal online bestellingen en retouren bijgekomen. Deze extra transporten zijn vaak onnodig en erg milieubelastend.  

 

In 2019 werd in Nederland maar liefst 47 procent van de bestelde kleding weer retour gestuurd. Om de consument te ontmoedigen om onnodig te retourneren, zoals bij het bestellen van meerdere maten, rekent JOSH V de consument per retour een symbolisch bedrag van 2,99 euro. Dit bedrag is slechts een fractie van wat een retourzending het bedrijf daadwerkelijk kost. 

 

Josh V neemt hierin een duidelijke voorbeeldrol aanDe retourvergoeding die ze rekenen vanuit duurzaamheidsoogpunt, is om de consument bewust te maken en zo het aantal retouren, en daarmee de ecologische voetafdruk van het bedrijf, zoveel mogelijk te beperken. 

 

Wij kunnen dit soort initiatieven alleen maar toejuichen en hopen dat ook andere merken hun verantwoordelijkheid pakken om de impact op het milieu te verminderen.  

 

Een deel van de totale retourvergoeding die JOSH V in 2020 van consumenten heeft ontvangen schenkt het bedrijf aan Sympany. De gift van € 7.500 wordt door Sympany gebruikt om te investeren in innovaties en recycling. Want Stof is grondstof. Goed voor een nieuw leven.  

 

We kunnen steeds meer maken van oud textiel. Van poetslap en isolatiemateriaal tot nieuwe garens. Maar we zijn er nog lang niet. Voor veel textiel hebben we nog geen afzet of oplossing. We werken hard aan nieuwe oplossingen samen met partners in de keten. Ons grote doel is een wereld waarin alle stof grondstof blijft. Maar een circulair systeem staat er niet in een dag. Het kost tijd en geld.  

 

Bekijk de reis van jouw T-shirt