We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Succesvolle inzameling Stadshart Amstelveen

09 okt 2022

Van 1 t/m 9 oktober organiseerde Stadshart Amstelveen de Style Recycle Challenge waarbij zussen Olcay & Dolshe Gulsen de uitdaging met elkaar aangingen wie de meeste kleding kon inzamelen voor het goede doel. Bezoekers van Stadshart Amstelveen konden tijdens deze periode oude kleding inleveren bij het speciale recycle-station.  538 bezoekers hebben hun kleding ingeleverd gegeven.

In totaal is er 2641 kg textiel ingeleverd door de inwoners van Amstelveen

Alle kleding gaat naar Sympany en krijgt een nieuwe bestemming via hergebruik of recycling. De textielcontainers van Sympany krijgen een vaste plek in het Stadshart zodat bezoekers het gehele jaar door kleding kunnen inleveren.

Gemeente Amstelveen
Sympany heeft een langdurige samenwerking met Gemeente Amstelveen. Per jaar zamelen we ongeveer 340.000 kg. in Amstelveen in met ruim 23 containers. We zijn trots op onze samenwerking waarbij we kijken naar gemeenschappelijke belangen en verbetering van de textielinzameling. Inzamelingsacties zoals deze dragen daar positief aan bij! Voor meer informatie over de actie kijk je hier.

 

Duurzaamheid belangrijk thema binnen modebranche

Olcay Gulsen en haar zus Dolshe waren de ambassadeurs van deze actie en gingen de uitdaging met elkaar aan wie de meeste kilo’s aan kleding kon inzamelen. Het doel was om 1.000 kilo textiel bij elkaar te sprokkelen. Olcay Gulsen blikt terug op een geslaagde Style Recycle Challenge en vertelt: “De grote belangstelling van bezoekers om kleding in te leveren voor de Style Recycle Challenge was enorm. Tijdens het eerste weekend was er al 570 kilo kleding ingezameld! Met een eindresultaat van 2641 kilo, hopen mijn zus Dolshe en ik dat we nóg meer mensen hebben geïnspireerd om kleding te gaan recyclen, zodat textiel een tweede leven krijgt. Duurzaamheid is binnen de modebranche een ontzettend belangrijk onderwerp en we hopen zo ons steentje te hebben bijgedragen om meer bewustwording rondom dit thema te creëren.”

 

We werken graag samen met modemerken aan duurzaamheid. Wist je dat Sympany een retailprogramma heeft om merken voor te bereiden op de uitgebreide producenten verantwoordelijkheid? Benieuwd? kijk dan hier 

Bekijk de reis van jouw T-shirt