We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

We gaan door met inzamelen

24 mrt 2020

Onze primaire werkzaamheden van inzamelen en sorteren van textiel zijn ondanks Corona door blijven gaan

In heel Nederland zijn vergaande maatregelen van kracht geweest om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze primaire werkzaamheden van inzamelen en sorteren van textiel zijn altijd door blijven lopen, tenzij anders afgesproken met gemeenten. Gelukkig hebben we met veel gemeenten afspraken kunnen maken. Door continu overleg te voeren hopen we vooral op medewerking van onze relaties voor de continuïteit van dienstverlening.

Om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan hebben wij maximale voorzorgsmaatregelen getroffen en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Wij volgen de ontwikkelingen nauwlettend en zullen bijsturen waar nodig mochten nieuwe maatregelen van kracht worden. Medewerkers die thuis kunnen werken, werken zoveel mogelijk thuis. Op kantoor en in de sortering wordt 1,5 m afstand van elkaar gehouden en verspreiden we de werk-/pauze-tijden. Daarnaast worden de aanbevolen hygiënemaatregelen doorgevoerd. Personeel en vervoerders met verkoudheidsklachten blijven thuis.

Huidige situatie

Als gevolg van de overvolle containers tijdens de periode van het coronavirus en de volledige markt die op slot zat hebben we veel textiel opgeslagen in loodsen in Amsterdam en Assen. De markt van tweedehands kledingwinkels begint langzaam open te gaan. Belangrijkste taak is om te zorgen dat de kleding in de loodsen wordt verkocht om de kwaliteit te behouden. Zolang de textiel nog draagbaar is, is dat het beste. Voor ons, maar ook voor de circulaire gedachte die wij nastreven. Een alternatief is dat je de textiel als grondstof gaat hergebruiken. Op die manier kun je lagere kwaliteit textiel toch hergebruiken. Vorig jaar zijn we begonnen met in te zetten op meer circulaire textiel dicht bij huis. Met deze crisis zie je dat we daar als branche ook echt op in moeten zetten richting de toekomst.