Wie is Sympany?

Sympany is een sociaal ondernemer en wil bijdragen aan een rechtvaardige duurzame wereld. Sympany heeft noch politieke noch religieuze achtergronden. Door middel van het inzamelen en verkopen van textiel steunen wij de projecten van Sympany+.

Sympany+ biedt mogelijkheden aan kansarme mensen binnen de textiel sector om hun zelfredzaamheid te verbeteren op duurzame wijze. We hebben 23 projecten in 5 landen; Malawi, Democratische Republiek Congo, Angola, Ethiopië en India. De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met lokale partnerorganisaties en bedrijven.

We zamelen textiel in door heel Nederland, elk jaar rond de 23,5 miljoen kilo. Dat doen we met oog voor mens en milieu. Het ingezamelde textiel wordt verkocht, de opbrengst gaat naar projecten.

Waar mogelijk werken we samen met sociale werkplaatsen in heel Nederland. Zo bieden we kansen en werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook jij kunt ons steunen. Of je ons nou steunt met textiel of een donatie, dankzij jou kunnen wij de zelfredzaamheid van kansarme mensen binnen de textiel sector verbeteren op duurzame wijze. 

Medewerker Sympany in een sorteercentrum van Sympany
Vrouw met een vakopleiding van Sympany