Een overvolle garderobe en niks om aan te trekken. Het is u vast weleens overkomen. Wist u dat garderobe uit het Frans komt en ‘een bewaarplaats voor kleding’ betekent. En dat is nu net waar het vaak misgaat.

Neem het bewaren niet al te letterlijk. Wat moet u nog met kleding die niet meer past of niet lekker zit? Wellicht kunt u er niet zo goed afstand van doen, omdat u veel heeft betaald voor dat designerjurkje of die mooie broek. Of misschien wist u niet eens dat het nog in uw kast lag. Maar als het ongedragen in uw kast ligt, is niemand daarmee geholpen.

Een opgeruimde garderobe met kledingstukken die u mooi en prettig vindt zitten, die niet te groot of te klein zijn, verminderen keuzestress op die momenten dat u voor uw kledingkast staat. Snel een geschikte outfit bij elkaar vinden, wie wil dat nou niet?

Wij helpen u graag om op slimme wijze, snel en eenvoudig, uw kast op te ruimen.
Begin allereerst met het volledig leeghalen van uw kledingkast en leg alles op bed.
Vervolgens werkt u met drie categorieën:

 • ‘Favoriete items; items die prettig zitten en mooi zijn’
  Leg deze op een stapel, die straks weer teruggaat in uw garderobe.
 • ‘Minder favoriete items; past nog goed, maar staan minder mooi’
  Leg deze twijfelgevallen in een doos en zet deze als u helemaal klaar bent een seizoen apart.
  Na dit seizoen niets gemist uit deze doos? Breng het in een gesloten zak naar een textielcontainer bij u in de buurt.
 • ‘Geen favoriet item meer; past niet goed en staat niet meer mooi’
  Stopt deze items gelijk in een zak en als u klaar bent brengt u de gesloten zak naar een textielcontainer bij u in de buurt: http://www.sympany.nl/vind-een-container/

Naast kleding zijn ook de volgende items welkom in de textielcontainers van Sympany:

Regelmatig krijgt Sympany de vraag of dekbedden en kussens welkom zijn. Nee, deze zijn niet welkom in de textielcontainers van Sympany. Ze bestaan voornamelijk uit (niet textiele) vulling en zijn voor Sympany niet bruikbaar. Dit geldt ook voor matrassen. Op de website van uw gemeente of op de gemeentewerf zelf staat aangegeven waar u deze spullen wel kwijt kunt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather