Sympany draagt bij aan mens en milieu dankzij Soester textiel
Sympany gaat vanaf 1 juni het textiel verwerken dat ingezameld wordt via de ondergrondse textielcontainers. Het gaat om ongeveer 140.000 kg textiel per jaar. Tot nu toe had de gemeente Soest hiervoor een contract met Reshare. Sympany schenkt een deel van nog bruikbaar textiel aan goede doelen. De rest wordt verkocht. De opbrengsten worden vervolgens weer geïnvesteerd in projecten die bijdragen aan een betere balans tussen mens en milieu.

Stichting Sympany is een charitatieve instelling die per januari 2015 is ontstaan uit KICI en Humana. Het textiel uit Soest wordt in Utrecht gesorteerd in bruikbare kleding die in binnen- of buitenland wordt geschonken aan goede doelen of verkocht. Sommige kleding wordt ook gebruikt als noodhulp. Textiel dat niet meer herbruikbaar is als kleding wordt zo veel mogelijk hergebruikt in andere toepassingen. Denk hierbij aan isolatie- en akoestisch materiaal, poetslappen of dashboardvulling van gemaakt. Het geld dat Sympany verdient met de verkoop van textiel gaat naar projecten die bijdragen aan een betere balans tussen mens en milieu.

Aanbesteding nieuw contract
Voor het nieuwe contract voor de verwerking van textiel heeft een aanbesteding plaatsgevonden. Sympany heeft deze aanbesteding gewonnen. Vandaag heeft wethouder Yvonne Kemmerling namens de gemeente Soest haar handtekening gezet onder een nieuw contract met de Stichting Sympany. Namens de Stichting Sympany is het contract ondertekend door de directeur van Stichting Sympany, de heer M. Vooges.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather