Artikel van Enviu

Door grootschalig gebruik van machines in de textielindustrie worden traditionele handwevers en spinners weggeconcurreerd. Zij moeten ergens anders werk zoeken. Velen gaan ongeschoold werk doen, zoals het oppikken van afval, en moeten naar sloppenwijken verhuizen. Veel wevers en spinners worden depressief en er zijn verhoogde cijfers van zelfmoord.

Om te laten zien dat het mogelijk is om op een traditionele en duurzame manier te weven en spinnen met textielafval, hebben wij zelf een sociale onderneming opgezet samen met Enviu. Met onze sociale onderneming dragen wij niet alleen bij aan het verkleinen van de resttextielberg, maar werken we ook aan goede werkomstandigheden.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Enviu, in close collaboration with Sympany, would approach the problems facing the Indian textile
industry through a step-by-step approach (outlined below and explained in detail in following subsections).
Stage 1: Problem analysis
Stage 2: Ideation
Stage 2: Validation
Stage 4: Start-up with Venture Capital

Details project

Doel van het project:

Sympany en Enviu zetten samen een sociale onderneming op, die een positieve impact heeft op de textielindustrie in India. De probleemoplossende start-up ontwikkelt zich in een financieel stabiele onderneming.

Duur van het project:

?

Startdatum:

1 juli 2015