Onze sorteervestiging in Assen is per 1 juni 2017 verhuisd naar een nieuwe locatie. Het nieuwe adres is J.C. van Markenstraat 10-12. Deze nieuwe locatie ligt op een paar honderd meter afstand van de oude locatie (Havenkade 12).

‘Echt een vooruitgang, het pand is nieuwer en groter dan het oude pand’ aldus Reggie Silanoe, bedrijfsleider van deze vestiging. Naar verwachting krijgt het terrein van het oude pand op termijn een geheel andere bestemming.

Een sorteercentrale met veel apparatuur verhuizen is best een onderneming en daarom is gefaseerd te werk gegaan in een periode van twee weken tijd. Eerst zijn de sorteerbanden verhuisd en daarna de pers. Alle spullen zijn meegegaan en ter uitbreiding is er nog een zesde sorteerband bijgekomen. De werkzaamheden, het sorteren van textiel, kleding en schoenen, zijn nog precies hetzelfde gebleven. Wel zijn vier medewerkers naar een andere werkplek gegaan en daarvoor in de plaats zijn vier nieuwe medewerkers teruggekomen. Op dit moment zijn op de vestiging 38 medewerkers werkzaam, waarvan veertien regulier en zes begeleid en met een vast contract. Tien medewerkers zijn via Alescon gedetacheerd en drie zijn baanafspraak medewerkers. Ook is er één werkervaringsplek en zijn vier medewerkers werkzaam via het uitzendbureau. Van deze 38 medewerkers sorteren twaalf medewerkers het textiel en zijn er zes die het zogenaamd ‘opgooien’.

Het is de bedoeling om voor langere tijd op deze locatie gehuisvest te blijven.

Om een indruk te geven van de verhuizing hieronder een foto compilatie.