Sympany en Vendor vragen vandaag aandacht voor de Wereld Toilet Dag in zowel Nederland als in Malawi. Wereldwijd hebben 2,5 miljard mensen geen sanitaire voorzieningen. Per dag sterven 2.200 jonge kinderen aan diarree, 800.000 op jaarbasis. Toiletbezoekers bij Vendor Washrooms Markthal Rotterdam worden vandaag bewust gemaakt van deze ernstige situatie. Zij kunnen de verkregen voucher van €0,50 doneren voor de bouw van duurzame toiletten in Malawi. In Malawi worden op de Mikolongwe vakschool posters opgehangen in (duurzame) toiletten die de bezoekers duidelijk maken waarom goede toilet hygiëne zo belangrijk is.

Samenwerking Vendor en Sympany

Vendor en Sympany werken sinds 2013 samen aan een verbetering van sanitaire voorzieningen in Malawi. Zo ondersteunt Vendor de bouw van acht duurzame toiletten en de loodgietersopleiding op de Mikolongwe vakschool.De duurzame toiletten, ook wel Ecosan toiletten genoemd, vangen urine en ontlasting gescheiden op. De nutriënten hieruit kunnen hergebruikt worden om gewassen beter te laten groeien. In een half jaar tijd produceert één toilet twee ton mest.

Geef kennis door

Vandaag hangt de Mikolongwe vakschool posters op in de duurzame toiletten om de bezoekers te informeren over de werking ervan. De toiletten dienen als voorbeeld voor diverse scholen en instituten in de omgeving. Hiernaast worden op de reguliere toiletten posters opgehangen die informatie geven over het belang van een goede toilet hygiëne en hoe en wanneer je je handen moet wassen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather