Gisteren kwam een groep geïnteresseerden naar de touch and feel van 100% gerecycled garen bij het hoofdkantoor van Sympany in Utrecht. Het was mogelijk de materialen en kledingstukken te zien en voelen. De debuutkledinglijn van ReBlend is gemaakt van 70% resttextiel en 30% gerecyclede PET en daarmee dus van een 100% gerecycled en duurzaam garen.

In ongedwongen setting werden de kledingstukken getoond aan de aanwezigen. Marc Vooges directeur-bestuurder van Sympany en Joanneke Lootsma van ReBlend lichtten hun motivaties toe om dit initiatief tot een groot succes te willen maken. Het feit dat het mogelijk is een garen van goede kwaliteit te maken van textielresten en gerecycled plastic is een grote stap in de textielproductie op weg naar verduurzaming. Nu is het zaak dat partijen in de textielindustrie de garens gaan gebruiken wat zal leiden tot een positieve en duurzame verandering in de textielindustrie.

De collectie bestaat uit zeven ontwerpen waaronder een broek, jurk en knitwear. De collectie is ontworpen door Melanie Brown van het label BYBROWN en is als een frisse zomerse bries in de prachtige kleuren roomwit, grijsblauw en goudgeel.

De collectie kan via de Kickstarter campagne worden aangeschaft tot deze zondag. Wees er dus snel bij als je nog een bijdrage wil leveren!

Doel is om € 20.000,- op te halen voor de productie van de kledinglijn.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather