We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Sympany werkt aan een circulaire textielketen

Stichting Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. Ons doel is om al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven.

Bij ons kun je al je stoffen kwijt. Ieder jaar zamelen we vele miljoenen kilo’s textiel in. Voor elk stukje stof kiezen we de beste bestemming

We zijn een organisatie met stevige ambities, zonder winstoogmerk. We verkopen wat herdraagbaar is. En recyclen wat overblijft. Door beide steeds beter te doen, maken we de textielketen circulair. Want het geld dat we verdienen, investeren we in innovatie. Zodat we van elk stukje stof straks weer iets waardevols kunnen maken.

Herdraagbaar blijft herdraagbaar!

Missie

Wij werken aan een circulaire textielketen omdat we willen bijdragen aan een schonere, duurzame wereld met behoud van grondstoffen.

We brengen de hele keten in beweging, want er is nog veel te doen. Jaarlijks belandt zo’n 169 miljoen kilo textiel ‘gewoon’ bij het restafval en verdwijnt de verbrandingsoven in. Aanschaffen, aandoen en weer wegdoen is nog steeds de norm. Alleen samen komen we af van het afdankdenken.

Nu al kunnen we samen met partners steeds meer maken van oud textiel. Van poetslap en isolatiemateriaal tot nieuwe garens.

Ons grote doel is een wereld waarin alle stof grondstof blijft. Maar we zijn er nog niet. Een deel van het textiel is nog niet te verkopen of te recyclen. We werken hard aan nieuwe oplossingen samen met anderen. En dus vragen we bedrijven, inwoners en overheden: doe met ons mee! Want samen kunnen we steeds meer stoffen recyclen. 

Samen maken we een circulaire textielketen de norm!

Visie

Al het ingezamelde textiel krijgt een duurzame, nieuwe bestemming door de levenscyclus te verlengen of te verwerken tot een nieuwe grondstof.

Blijf op de hoogte

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Bekijk de reis van jouw T-shirt