Textiel scheiden is beter voor het milieu
Wat is nog meer welkom in de textielcontainers van Sympany?

In Nederland verdwijnt naar schatting 124 miljoen kilo textiel met het restafval in de verbrandingsoven volgens het rapport van Eureco uit 2010 ‘Kwaliteit van textiel in het huishoudelijk restafval’. De kleding wordt vervolgens verbrand. Twee derde daarvan is geschikt voor hergebruik of recycling. Zonde dus! Lever je kleding in bij een textielcontainer van Sympany en wij zorgen dat het goed terecht komt.

Bij Sympany is alle textiel welkom, ook versleten kleding en huishoudelijk textiel. Om de kleding te beschermen tegen vocht en vuil is het van belang dat je het gedoneerde textiel in een gesloten zak aanbiedt. Als je een zak vult, denk er dan aan dat deze door de opening van de textielcontainer moet passen en dat de kleding droog is.

Onderstaande pictogrammen laten je in een oogopslag zien wat welkom is in onze textielcontainers. Als het textiel met verf of olie is besmeurd hoort het niet thuis in onze containers. Ook matrassen, dekbedden en kussen zijn niet welkom. Op de gemeentewerf in jouw gemeente vertellen ze je graag waar je deze spullen wél kwijt kunt.

Beddengoed
Broeken
Dekbedovertrekken
Dekens
Gordijnen
Handdoeken
Hemden
Jassen
Jurken
Knuffels (schoon)
Kousen
Kussenslopen
Lakens
Onderkleding
Petten
Poetsdoeken
Pyjama’s
Riemen

Rokken
Schoenen
(per paar samengevoegd)
Servetten
Shawls
Sokken
Stropdassen
Tafellakens
Tassen
Theedoeken
Truien
T-shirts
Vesten
Vitrage
Washandjes
Woontextiel
Zwemkleding