Veel bedrijven, verenigingen of scholen organiseren inzamelingen voor het goede doel. Er zijn verschillende soorten acties die georganiseerd kunnen worden. Naast het inzamelen van geld is het ook een mogelijkheid om kleding, schoenen of ander textiel in te zamelen. U kunt er ook voor kiezen om een schoenactie te organiseren, waarbij u alleen schoenen inzamelt. Kleding, schoenen of geld inzamelen via een creatieve actie vergroot de maatschappelijke betrokkenheid van uw instelling. Wilt u voor Sympany een kledingactie organiseren? Kijk dan voor meer informatie hieronder. 

Kledingactie van scholen

Vindt u het leuk om een inzamelactie te houden met uw leerlingen? Dan vinden wij dat hartstikke leuk en helpen wij u daar graag bij. Zo kunnen wij helpen bij het leveren en neerzetten van een container (mits deze permanent blijft staan). Als u geen permanente container op het terrein wilt, kunnen wij ook inzamelzakken leveren. Ook kunnen wij helpen met het vervoer zodat u de ingezamelde kleding van de kledingactie niet zelf naar ons hoeft te brengen. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is dat de leerlingen/leraren hun oude kleding en textiel doneren.

Kledingactie van bedrijven

Wilt u als bedrijf een kledingactie houden voor ons dan helpen we daar uiteraard graag bij. Zo kunnen wij u als bedrijf helpen met het leveren van een permanente textielcontainer. Als u liever geen container wilt gebruiken, kunnen wij ook inzamelzakken leveren waar de kleding in kan. Aan het einde van de kledingactie komen wij dan de inzamelzakken met het ingezamelde textiel en kleding weer ophalen. Het enige wat u dus hoeft te doen is zo veel mogelijk medewerkers motiveren hun oude kleding, schoenen en textiel te doneren.

Kledingactie van verenigingen

Als vereniging kunt u ook een kledingactie voor ons organiseren. Wij kunnen uw vereniging daarbij helpen. Dit kunnen wij onder andere doen door het leveren van een permanente textielcontainer of inzamelzakken. Na uw kledinginzameling kunnen wij ook de zakken met de ingezamelde kleding en textiel weer bij u ophalen. Het enige wat u hoeft te doen is uw leden motiveren om zo veel mogelijk kleding, schoenen en textiel te doneren.

Wat kan er ingezameld worden?

Voordat u een kledingactie organiseert is het handig om te weten wat er precies ingezameld kan worden. U kunt verschillende soorten textiel en kleding inzamelen. Niet alleen kleding maar ook schoenen, tassen en hoeden zijn welkom bij ons. Ook voor kapotte kleding en textiel hebben wij een duurzame bestemming. Op het onderstaande plaatje ziet u wat er ingezameld kan worden tijdens de kledingactie.

Pictogrammen wat mag er in de container

Bestemming ingezamelde kleding van de kledingactie

De ingezamelde kleding van de kledingactie krijgt bij ons altijd een nieuwe bestemming. Wij hebben verschillende bestemmingen voor de gedoneerde kleding. De kleding wordt gesorteerd op kwaliteit en soort. De kleding en textiel die nog draagbaar en bruikbaar zijn worden doorverkocht aan onze partners binnen en buiten Europa. Het geld dat wij hiermee ophalen gaat via Sympanynaar verschillende duurzame projecten. Bij deze projecten staan zelfredzaamheid en duurzaamheid altijd centraal.

Kleding recyclen is voor ons belangrijk. Daarom is ook niet herdraagbare kleding welkom. Het deel dat niet meer draagbaar is wordt gerecycled. Kleding met gaten krijgen dus ook een nieuwe bestemming. Bekende voorbeelden van het recyclen van kleding en textiel zijn poetslappen en isolatiemateriaal. Verder werken we er hard aan om de kleding en textiel te recyclen tot nieuwe garen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat het ons, in samenwerking met The House of Denim, is gelukt om een spijkerbroek te maken van 19% gerecycled niet herdraagbare jeans. De overige 81% was gemaakt met duurzaam katoen van better cotton initiative.  Dit is één van de mooie innovatieve initiatieven op het gebied van kleding recyclen waaraan wij (mee)werken.

Contact kledingactie

Wilt u als school, bedrijf of vereniging een kledingactie voor ons organiseren? Neem dan contact op met relatiebeheer. Dan kijken wij voor u wat de mogelijkheden zijn en waarmee wij u kunnen helpen.

Mail Relatiebeheer