Uw kledingoverschot

Elke fabrikant, importeur en winkelier heeft er mee te maken. Aan het einde van het seizoen blijven zitten met een kledingoverschot. U blijft zitten met overtollige en onverkoopbare kleding en schoenen die u alleen maar ruimte en geld kosten. Wij zijn voor alle kleding en schoenen overschotten uw beste partner. Wij kunnen elke aanvraag aan. Zo verscheepten we ooit 700.000 stuks kleding voor PostNL naar Afrika.

Voordelen voor u:

  • U beslist waar uw kledingoverschot terecht komt
  • Uw kledingoverschot maakt het verschil voor mensen in Afrika
  • Soms gaan we zelfs over tot aankoop van voorraden
  • Samenwerken met Sympany is maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bestemming kledingoverschot

Een van de voordelen voor u is dat u zelf bepaalt waar uw kledingoverschot terecht komt.
Opnieuw laten dragen in Afrika of vervezelen. Zelf geven wij er de voorkeur aan om het opnieuw te laten dragen in Afrika. Maandelijks gaan er grote (eigen) zeecontainers naar Zambia en Angola. Dit is allemaal in eigen beheer. Daarom kunnen wij garanderen dat uw kledingoverschot absoluut niet op de Europese markt terecht kan komen. Dit bevestigen wij dan ook door middel van een verklaring met daarin opgenomen een boete clausule. Deze wijze is voor u kosteloos en geeft de minste CO2 vervuiling.

De kleding en schoenen komen in Afrika in winkels of op de markt. Onze partners werken daar met een vier wekelijks kortingssysteem. Elke week gaat er weer meer van de prijs af zodat ook de armste mensen kwaliteitskleding en schoenen kunnen kopen. Uit het verleden is gebleken dat op structurele wijze spullen geven de bevolking niet helpt om uit hun situatie van armoede te komen. Wij willen juist mensen stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen en zo een eigen inkomen te verdienen. De verkoop via winkels en marktpartijen zorgen werkgelegenheid en van de opbrengst worden projecten gesteund.

Met het geld dat Sympany verdient aan de verkoop steunen wij projecten in verschillende landen in Afrika en in India. Bij deze projecten staan zelfredzaamheid en duurzaamheid altijd centraal. Angela (24) uit Malawi volgde een vakopleiding tot naaister. Nu verdient ze haar eigen geld. Mario(27) uit Malawi verloor zijn ouders en zus aan de gevolgen van infecties opgelopen door vervuild water. Hij wil voorkomen dat er niet nog meer mensen sterven aan vervuild water. Hij volgt daarom een loodgietersopleiding, deels gefinancierd door Sympany, die hem o.a. leert om waterputten te bouwen en te onderhouden. Hij zorgt dus niet alleen voor een eigen inkomen maar hij draagt ook bij aan een veiligere samenleving. Met uw kledingoverschot kunnen wij nog meer vakopleidingen bieden aan mensen zoals Angela en Mario.

Gedoneerde voetbalkleding in Afrika wordt gebruikt door een groep voetballers

Ontlabelen

Vaak kan bedrijfskleding prima opnieuw gedragen worden maar is dit niet mogelijk vanwege bedrijfslogo’s. Wij kunnen dit probleem oplossen door de logo’s te verwijderen of de logo’s met een speciale stift door te strepen. Deze wijze is veel minder vervuilend dan het verbranden van de kleding. Daarnaast is het ook goed voor de Nederlandse werkgelegenheid, met name omdat dit goed werk is voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in Nederland.  Zo maken wij met uw kledingoverschot heel veel mensen blij. De kosten voor het ontlabelen zijn ongeveer 35 cent per kledingstuk. De prijs wordt deels bepaald door de wijze van bevestiging van de labels en het aantal labels op het kledingstuk.

Recycelen en vervezelen

Soms is opnieuw dragen echt geen oplossing. Dit kan zijn omdat de kleding bijvoorbeeld te beschadigd is, er logo’s opstaan die niet verwijderd kunnen worden of omdat het merkkleding is. Ook voor deze kleding hebben wij een duurzame oplossing. Het kledingoverschot wordt machinaal geshredderd waardoor vezels overblijven. Hiervan wordt dan bijvoorbeeld isolatiemateriaal van gemaakt. Daarnaast werken wij er hard aan om gedragen kleding te recyclen tot nieuwe kleding. Deze wijze is ook MVO verantwoord want alles is beter dan verbranden. Dus zelfs beschadigde kleding krijgt een duurzame bestemming bij ons. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het vervezelen. De kosten hiervoor zijn ongeveer 75 ct per kilo (ongeveer 20 ct per kledingstuk).De prijs wordt deels bepaald het gewicht en soort kleding.

Garanties
  • Wij regelen het hele traject kosteloos voor u
  • Uw kleding en schoenen komen niet in Europa terecht
  • Door ons uitgebreide afzetnetwerk gaat uw kleding direct naar de door u gewenste bestemming
  • In sommige gevallen kan Sympany een vergoeding geven: per kilo, per stuk of per partij
Contactpersoon

Projectmanagement Bedrijfsdonaties
Marcus Sehlhoff
030-6568718

Mail Marcus