Textiel of kleding over?

Elke fabrikant, importeur en winkelier heeft er mee te maken. Aan het einde van het seizoen blijven zitten met een kledingoverschot. Jij blijft zitten met overtollige en onverkoopbaar textiel, kleding en schoenen die je alleen maar ruimte en geld kosten. Wij zijn voor jouw textiel, kleding en schoenen overschotten je beste partner. Wij kunnen elke aanvraag aan. Zo verscheepten we ooit 700.000 stuks kleding voor PostNL naar Afrika.

Voordelen voor jou:

  • Jij beslist waar je kledingoverschot terecht komt
  • Jouw kledingoverschot maakt het verschil voor mensen in Afrika
  • Soms gaan we zelfs over tot aankoop van voorraden
  • Samenwerken met Sympany is maatschappelijk verantwoord ondernemen

Waarom je textiel- of kledingoverschot doneren aan Sympany?

Met het geld dat Sympany verdient aan de verkoop van textiel steunen wij projecten in verschillende landen in Afrika en in India. Bij deze projecten staan zelfredzaamheid en duurzaamheid altijd centraal. Angela (24) uit Malawi volgde een vakopleiding tot naaister. Nu verdient ze haar eigen geld. Mario(27) uit Malawi verloor zijn ouders en zus aan de gevolgen van infecties opgelopen door vervuild water. Hij wil voorkomen dat er niet nog meer mensen sterven aan vervuild water. Hij volgt daarom een loodgietersopleiding, deels gefinancierd door Sympany, die hem o.a. leert om waterputten te bouwen en te onderhouden. Hij zorgt dus niet alleen voor een eigen inkomen maar hij draagt ook bij aan een veiligere samenleving. Met jouw kledingoverschot kunnen wij nog meer vakopleidingen bieden aan mensen zoals Angela en Mario.

Vrouwen met een vakopleiding tot naaisters

Gedoneerde voetbalkleding in Afrika wordt gebruikt door een groep voetballers

Bestemming kledingrestant

Een van de voordelen is dat je zelf bepaalt waar je kledingrestant terecht komt. Maandelijks gaan er grote (eigen) zeecontainers naar Zambia en Angola. Dit is allemaal in eigen beheer. Daarom kunnen wij garanderen dat je kledingrestant absoluut niet op de Europese markt terecht kan komen. Dit bevestigen wij dan ook door middel van een verklaring met daarin opgenomen een boete clausule. Deze wijze is voor jou kosteloos en geeft de minste CO2 vervuiling.

De kleding en schoenen komen in Afrika in winkels of op de markt. Onze partners werken daar met een vier wekelijks kortingssysteem. Elke week gaat er weer meer van de prijs af zodat ook de armste mensen kwaliteitskleding en schoenen kunnen kopen. Uit het verleden is gebleken dat op structurele wijze spullen geven de bevolking niet helpt om uit hun situatie van armoede te komen. Wij willen juist mensen stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen en zo een eigen inkomen te verdienen. De verkoop via winkels en marktpartijen zorgen werkgelegenheid en van de opbrengst worden projecten gesteund.

Welke kleding kan je doneren aan Sympany?

Nieuwe bedrijfskleding kan prima opnieuw gedragen worden, maar dit is niet mogelijk wanneer een kledingstuk ernstig beschadigd is of grote bedrijfslogo’s bevat. De kosten om een kledingstuk te verwerken wanneer dit niet herdraagbaar is, zijn hoog. Deze kosten gaan af van de steun aan onze projecten en daarom kunnen wij niet alle kledingrestanten aannemen. Heb jij kledingrestanten en wil je die aan ons doneren? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen naar een nieuwe bestemming voor jouw kledingrestanten.

Garanties
  • Wij regelen het hele traject kosteloos voor jou
  • Je kleding en schoenen komen niet in Europa terecht
  • Door ons uitgebreide afzetnetwerk gaat je kleding direct naar de voor jou gewenste bestemming
  • In sommige gevallen kan Sympany een vergoeding geven: per kilo, per stuk of per partij
Contactpersoon

Projectmanagement Bedrijfsdonaties
Jan-Maarten Zeldenrust
030-6568741
06-51055110

Mail Jan-Maarten