Kledingrestanten doneren

Heb je als retailer kledingrestanten over of onverkoopbare collecties? Blijf jij met overtollig en onverkoopbaar textiel, kleding en schoenen zitten? Geef het textiel een tweede leven door het aan ons te doneren. Wij hebben er altijd een duurzame oplossing voor.

Wat gebeurt er met de kleding?

De kledingrestanten worden weer hergebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je maakt er ook andere mensen blij mee. Kleding doorgeven aan Sympany is de meest duurzame oplossing om van je kledingrestanten af te komen. Doneer daarom jouw kledingrestant aan Sympany.

Waarom zou je kiezen voor het opnieuw laten dragen?

  • Je maakt met jouw kledingrestanten een groot verschil voor mensen in Afrika. Zij hebben vaak geen geld voor nieuwe kleding en zijn daarom afhankelijk van tweedehands kleding.
  • Minder CO2 vervuiling; de productie van kleding is vele malen vervuilender dan het doorgeven van tweedehands kleding.
  • Onze afnemers creëren werkgelegenheid in Afrika in hun shops.
  • In Nederland zorgen wij ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan krijgen in één van onze sorteercentra.

Er gaan maandelijks grote zeecontainers naar Afrika, die in eigen beheer zijn van Sympany. Wij kunnen garanderen dat deze kledingrestanten niet op de Europese markten komt. Mocht je er voor kiezen om je kledingrestant aan ons te doneren, zal dit ook worden vastgelegd d.m.v. een verklaring waarin een boete clausule is opgenomen.

Je kledingrestanten worden in Afrika verdeeld over verschillende winkels van onze partners. Deze winkels zijn opgezet in de armste gebieden en zorgen voor werkgelegenheid. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de mensen goede kwaliteitskleding kunnen kopen tegen hele lage prijzen. Er wordt een kortingssysteem gehanteerd in de winkels waarvan de prijzen steeds verder omlaag gaan. Zo kan ook iedereen het zich uiteindelijk veroorloven om een kledingstuk te kopen.

Waarom verkopen wij de kledingrestanten?

Veel mensen vragen zich af waarom wij de kleding verkopen i.p.v. weg te geven. De reden waarom wij winkeltjes opzetten is omdat het verleden heeft laten zien dat kleding weggeven de mensen niet helpt om uit hun situatie van armoede te komen. Door het verkopen creëren we niet alleen werkgelegenheid, en de opbrengst die uit die winkels voortkomt gaat ook weer naar lokale projecten. Je draagt dus niet alleen bij aan de ontwikkeling van de economie daar, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de mensen daar.

Bovendien proberen we door in te spelen op vraag en aanbod ervoor te zorgen dat mensen die onze kleding afnemen in Afrikaanse landen de kleding ook daadwerkelijk willen. Hiermee verkleinen we de kans dat het op een kledingberg belandt.

Terwijl Jona José en Victoria Luís op de markt van Asa Branca in Luanda tweedehands kleding, verkopen, volgen hun dochters de naaiopleiding van het door Sympany ondersteunde project voor vrouwelijke ondernemers en hun familie leden.
Wierenga, Trees
Contactpersoon

Binnendienstmedewerker Relatiebeheer
Trees Wierenga

Mail Trees