Kledingrestant doneren

Heb je als retailer kledingrestanten over of onverkoopbare collecties? Geef het textiel een tweede leven door het aan ons te doneren. Wij hebben er altijd een duurzame oplossing voor.

Wat gebeurt er met de kleding?

De kledingrestanten worden weer hergebruikt. Dit is niet alleen het beste voor het milieu, maar je maakt er ook andere mensen blij mee.

Waarom zou je kiezen voor het opnieuw laten dragen?

  • Je maakt met jouw kledingrestant een groot verschil voor mensen in Afrika en voor hun economie.
  • Deze wijze geeft de minste CO2 vervuiling
  • Garantie dat jouw kledingrestant niet op de Europese markt terecht komt

Er gaan namelijk maandelijks grote zeecontainers naar Afrika, die in eigen beheer zijn van Sympany. Wij kunnen dan ook garanderen dat je kledingrestant niet op de Europese markten komt. Mocht je er voor kiezen om je kledingrestant aan ons te doneren, zal dit ook worden vastgelegd d.m.v. een verklaring waarin een boete clausule is opgenomen.

Je kledingrestant wordt in Afrika verdeeld over verschillende winkels van onze partners. Deze winkels zijn opgezet in de armste gebieden en zorgen voor werkgelegenheid. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de mensen goede kwaliteitskleding kunnen kopen tegen hele lage prijzen. Er wordt een kortingssysteem gehanteerd in de winkels waarvan de prijzen steeds verder omlaag gaan.

Waarom verkopen wij de kledingrestanten?

Veel mensen vragen zich af waarom wij de kleding verkopen i.p.v. weg te geven. De reden waarom wij winkeltjes opzetten is omdat het verleden heeft laten zien dat kleding weggeven de mensen niet helpt om uit hun situatie van armoede te komen. Door het verkopen creëren we niet alleen werkgelegenheid, maar de opbrengst die uit die winkels voortkomt gaat ook weer naar lokale projecten. Je draagt dus niet alleen bij aan de ontwikkeling van de economie daar, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de mensen daar.

Terwijl Jona José en Victoria Luís op de markt van Asa Branca in Luanda tweedehands kleding, verkopen, volgen hun dochters de naaiopleiding van het door Sympany ondersteunde project voor vrouwelijke ondernemers en hun familie leden.
Contactpersoon

Projectmanagement Bedrijfsdonaties
Jan-Maarten Zeldenrust
030-6568741
06-51055110

Mail Jan-Maarten