Naast de kleding- en gelddonaties zijn wij ook blij met schoendonaties. Heeft u als bedrijf een hele partij schoenen over? Dan kan een van onze chauffeurs uw schoendonatie ophalen. Of heeft u zelf schoenen in de kast die u eigenlijk niet meer draagt? Dan is het een mogelijkheid om de schoenen vastgebonden te doneren in een van onze textielcontainers.

Tweedehandsschoenen als schoendonaties

Iedereen heeft het wel in zijn of haar kast staan. Schoenen die u niet meer van plan bent om te dragen maar die nog wel draagbaar zijn. Waarom zou u ze dan in de kast laten staan? Met uw schoendonatie kunnen wij namelijk weer andere mensen blij maken. Door heel Nederland staan er textielcontainers. Hier kunt u gemakkelijk uw vastgebonden schoenen in doneren.

Het is van belang dat de gedoneerde schoenen aan elkaar vast gemaakt worden d.m.v. de veters of een elastiek. Dit is omdat er duizenden kilo’s aan kleding en schoenen per dag worden gesorteerd. Op het moment dat de schoenen niet vast aan elkaar worden gedoneerd is het bijna onmogelijk om de paren weer bij elkaar te vinden. Dat zou zonde zijn want dan krijgen de schoendonaties niet de beste bestemming die mogelijk is.

Schoenen in een container
Schoenen sorteren
Medewerker Sympany sorteert schoenen
Een hele mand vol met schoenen

Schoendonaties van bedrijven

Als bedrijf heeft u ook de mogelijkheid om uw overschot aan schoenen te doneren aan Sympany. Als uw schoenen niet meer verkocht kunnen worden of u wilt er een andere goede bestemming voor, kunt u bij ons terecht. Wij hebben altijd een goede bestemming voor de schoenen. Daarnaast bepaalt u mee wat er met uw schoendonatie wordt gedaan. De voordelen van het doneren van schoenen, aan Sympany, als bedrijf zijn:

  • Het traject wordt kosteloos voor u geregeld
  • U beslist waar de spullen naartoe gaan
  • Uw onverkoopbare schoenen maken het verschil voor mensen in Afrika.

Voor meer informatie over kleding- en schoendonaties van bedrijven klik op de onderstaande button.

Kledingoverschot

 

Bestemming schoendonaties

Na het doneren van de vastgebonden schoenen in een van de textielcontainers wordt de inhoud van de textielcontainers opgehaald door een van onze chauffeurs. Onze chauffeurs brengen de kleding en schoenen naar een van de sorteercentra in Nederland. De schoendonaties worden gesorteerd in een van onze sorteercentra. Sympany heeft totaal zes sorteercentra in Nederland. Deze staan in Assen, Eindhoven, Harderwijk, Nieuw-Vennep, Uithuizen en Utrecht.

Na het sorteren wordt een deel van de schoendonaties in verschillende landen in Afrika verkocht, in lokale winkels. Dit zorgt voor werkgelegenheid en een eigen inkomen voor de lokale werknemers. Ook wordt een klein deel van de schoenen verkocht in Nederland. Zelfs als een van de twee schoenen kwijt is, hebben wij daar een goede bestemming voor. Alle enkele schoenen worden verscheept naar onze Afrikaanse partner. Deze zoekt tussen alle enkele exemplaren een goed erbij passende schoen, zodat hij dat nieuwe paar weer kan verkopen. De opbrengsten die uit de schoendonaties  voortkomen gebruiken wij om de projecten van Sympany⁺ te financieren. Ook de projecten stimuleren zelfredzaamheid en zorgen voor werkgelegenheid voor de mensen daar. Voor meer informatie over de lopende projecten van Sympany⁺ klik op de onderstaande button.

Projecten Sympany⁺