We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Sympany werkt aan een circulaire textielketen

Stichting Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. Dit doen we al sinds 1987. Ons doel is om al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven.

We zijn een organisatie met stevige ambities, zonder winstoogmerk. Het geld dat verdiend wordt met de verkoop en recycling, wordt gebruikt voor innovatie om de textielketen circulair te maken.

Wij zijn Sympany. Bij ons kun je al je stoffen kwijt. Van gordijnen waar de kat in klom tot die veel te grote broek. Ieder jaar zamelen we miljoenen kilo’s textiel in. Voor elk stukje stof kiezen we de beste bestemming.

Samen maken we een circulaire textielketen de norm!

We verkopen wat herdraagbaar is. Dat is het meest duurzaam. En recyclen wat overblijft. Door beide steeds beter te doen, maken we de textielketen circulair.

Het geld dat we verdienen, investeren we in innovatie. Op het gebied van recycling moet er in de textielketen nog veel verbeteren. Zodat we van elk stukje stof straks weer iets waardevols kunnen maken.

We brengen de hele keten in beweging, want er is nog veel te doen. Jaarlijks belandt zo’n 169 miljoen kilo textiel ‘gewoon’ bij het restafval en verdwijnt in de verbrandingsoven.

Aanschaffen, aandoen en weer wegdoen is nog steeds de norm. Alleen samen komen we af van het afdankdenken.

Nu al kunnen we nieuwe garens, kunststof en isolatiemateriaal maken van oud textiel. Maar ons grote doel is een wereld waarin alle stof grondstof blijft. En dus vragen we bedrijven, inwoners en overheden: doe met ons mee! Want samen kunnen we steeds meer stoffen recyclen.

Missie

Sympany werkt aan een circulaire textielketen omdat we willen bijdragen aan een schonere, duurzame wereld met behoud van grondstoffen. 

Visie

Sympany is een vooraanstaande speler in de transitie van gebruikte textiel naar hergebruik of recycling van textiel. Al het ingezamelde textiel heeft een duurzame nieuwe bestemming door de levenscyclus te verlengen of te verwerken tot een nieuwe grondstof. Samen met overheden, bedrijven en inwoners werken we aan een duurzame en circulaire textielketen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Bekijk de reis van jouw T-shirt