We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Circulair, dat doen we samen

Alleen samen maken we de circulaire textielketen de norm.

Zodat we van elk stukje stof straks weer iets waardevols kunnen maken.

We trekken graag samen op met bedrijven in de keten om de textielketen circulair te maken. Dat kan bijvoorbeeld door de verkoop van tweedehandskleding te stimuleren. Samen zorgen we er voor dat retourstromen of andere restpartijen kleding weer opnieuw gedragen kunnen worden. Herdraagbaar blijft herdraagbaar.

 

We kunnen ook samenwerken om het niet-herdraagbare textiel te recyclen. Dit is wat wij belangrijk vinden in een samenwerking. We beginnen bij het einde, de afzetmarkt is het uitgangspunt. We willen niet puur experimenteren omdat het kan, maar omdat het ergens toe dient. Volume is hierbij erg belangrijk want de collectieve opdracht om voor de grote hoeveelheden een recyclingoplossing te vinden is groot. We bepalen vooraf de juiste toepassingen, met de juiste partners. Een businessmodel voor iedereen. Zo willen wij ingezameld textiel samen weer waarde te geven.

 

Slechts 1% van het afgedankte textiel wordt gebruikt in nieuwe kleding. 

Ons grote doel is een wereld waarin alle stof grondstof blijft. Er is nog veel te doen. Zo is er ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe markten en concepten en ook voor meer technische vernieuwing. Alles is in beweging en dat is maar goed ook. Want grote stappen zijn nodig om in 2050 te komen tot een volledig circulaire economie.

Voordat we kunnen samenwerken gaan we graag in gesprek met je. Want we zijn er nog niet. Voor veel textiel is er helaas nog geen afzet of recycle mogelijkheid. We werken we graag samen aan nieuwe oplossingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Bekijk de reis van jouw T-shirt