We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

CrossHatch X Sympany

Deze samenwerking is ontstaan om ingezameld textiel te verwerken tot nieuwe gerecyclede producten voor de gemeenten.

Een drietal circulaire werkbroeken, gemaakt van 23% post-consumer gerecycled denim

De recycling samenwerking tussen CrossHatch en Sympany is ontstaan vanuit de behoefte om ingezameld textiel terug te laten komen in gerecyclede producten voor de gemeenten. Het resultaat: een circulaire oplossing voor het ingezamelde textiel. Volledig passend in het plaatje van nu! Hiermee bieden we gemeenten de mogelijkheid om het ingezamelde textiel in hun eigen gemeente te laten herdragen.

 

CrossHatch Performance Wear, die de broeken heeft ontworpen en geproduceerd, is een jeansmerk, wat zich bezig houdt met de ontwikkeling en productie van jeans voor de werkkleding markt. De modellen zijn multi-inzetbaar en worden onder andere gedragen door de overheid, bouworganisaties en verschillende andere sectoren. CrossHatch maakt al jaren gebruik van stoffen, die bestaan uit 66% pre-consumer materiaal. Het is een bewuste keuze om stoffen te gebruiken, die minder belastend zijn voor het milieu. Daarnaast worden de broeken van CrossHatch met labels en marketing vanuit REMO label ondersteund. Een label waarop de gehele productieketen transparant wordt weergegeven.

 

Met deze samenwerking spelen we in op de huidige vraag naar circulariteit en bieden we een post-consumer oplossing voor textiel dat weer als grondstof ingezet kan worden. De CrossHatch X Sympany jeans bestaat voor 23% uit post-consumer materiaal van herwonnen vezels uit ingezamelde jeans. Recover is verantwoordelijk voor de vervezeling van de ingezamelde jeans en het spinnen van de hoogwaardig gerecyclede garens. Tejidos Royo, specialist in gecertificeerd duurzaam denim, heeft het doek geweven. Van dit geweven doek heeft CrossHatch uiteindelijk de werkbroek geproduceerd.

 

Het resultaat; een drietal circulaire werkbroeken waarbij het milieu wordt gespaard:

 

  • Willow: de gewone 5 Pocket
  • Willow C1: de Worker met dijbeenzakken
  • Willow C5: de Worker met dijbeenzakken en Cordura kniezakken.

 

De besparingen worden gemonitord door REMOKEY. Door de QR-code te scannen kunt u precies zien hoeveel water, CO2 en energie is bespaard.

Bekijk de reis van jouw T-shirt