We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Gemeenten ontzorgen

Sympany heeft het proces van inzameling, verwerking en afzet volledig in eigen beheer

Sympany helpt gemeenten hun scheidingsdoelstelling voor textiel te halen, door zoveel mogelijk textiel uit het restafval te houden en gescheiden ingeleverd te krijgen. In onze dienstverlening leggen wij de focus op onderstaande punten;

Ontzorgen

Sympany verzorgt de inzameling, verwerking en afzet van het textiel volledig in eigen beheer. Hierdoor hebben gemeenten daar nauwelijks omkijken naar. Sympany gebruikt hiervoor eigen bovengrondse textielcontainers en vrachtwagens, die zowel bovengrondse onderlos containers als ondergrondse containers kunnen legen.

 

Professionele inzameling en sortering

Het ingezamelde textiel wordt naar een van de vier locaties in Utrecht, Assen, Eindhoven of Harderwijk gebracht, waar het textiel het afval tussen het textiel wordt uitgehaald. Vervolgens wordt het verpakt voor de verkoop. In Assen vindt aanvullend nog een sortering in 17 kwaliteiten/categorie├źn plaats. We proberen hierbij zoveel mogelijk werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Duurzaam

Om de textielketen circulair te maken zorgt Sympany er voor dat zowel het herdraagbare als het niet herdraagbare textiel een duurzame bestemming krijgt, waardoor geen stukje textiel onbenut blijft.

 

Transparant

Wij zijn transparant over de eindbestemming van het verkochte textiel en maken dit met onderzoek inzichtelijk.