We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Gemeenten ontzorgen

Sympany verzorgt het hele proces van inzameling, verwerking en afzet. En helpt gemeenten met de uitleg naar inwoners.

Transparant, vernieuwend, duurzaam & professioneel.

Meer textiel in de textielbak en minder textiel in het restafval. Dat is ons gezamenlijk doel. Sympany staat bekent om:

Ontzorgen

Sympany verzorgt het hele proces van inzameling, verwerking en afzet. Dat doen we al meer dan 35 jaar. We zijn een betrouwbare partner en ontzorgen gemeenten maximaal. Voor de inzameling gebruikt Sympany eigen bovengrondse textielcontainers, maar we legen ook de ondergrondse containers van de gemeenten.

 

Tevens helpen we gemeenten op het gebied van communicatie (o.a. met onze Communicatie Toolkit) om inwoners het belang van gescheiden textielinzameling duidelijk uit te leggen.

 

Professionele inzameling en sortering

Sympany heeft een optimaal proces ingericht voor het inzamelen, verwerken en afzetten van afgedankt textiel. We proberen hierbij in onze drie vestigingen zoveel mogelijk werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sympany hecht aan een gecertificeerd proces. Dat gaat niet vanzelf. Het helpt ons continue onze processen te verbeteren. Sympany heeft de volgende certificeringen: ISO9001, ISO 14100, TÜV en is CBF erkend.

 

Duurzaam

Zowel in onze eigen organisatie als in de keten. Niet alleen ecologisch, maar ook op het sociale vlak. Om de textielketen circulair te maken zorgt Sympany er voor dat zowel het herdraagbare als het niet herdraagbare textiel een duurzame bestemming krijgt.

 

Transparant

Wij zijn transparant. In de totale keten, in onze bedrijfsvoering en in onze communicatie intern en extern. Wij pakken onze rol in de keten en mogen hier ook op aangesproken worden. Wij zijn transparant over de eindbestemming van het verkochte textiel en maken dit met onderzoek inzichtelijk. We rekenen met eerlijke prijzen en zijn bereid daar openheid in te geven richting onze opdrachtgeverd.

 

Vernieuwend

Het maximale eruit halen, nieuwe manieren vinden om textiel in te zamelen of waarde te geven.  Sympany durft op een ondernemende manier het voortouw te nemen. Of het nu gaat om inzamelingsmethode of om een nieuwe oplossingen voor recycling.

 

Bekijk de reis van jouw T-shirt