We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Kleding doneren in tijden van nood

Sympany is een stichting zonder winstoogkenmerk. Een stichting die geen subsidies van de overheid krijgt maar haar eigen broek ophoudt.  Door middel van de verkoop van de herdraagbare kleding bekostigen wij de dagelijkse processen van inzameling, transport en sortering.

 

Wij doneren geen kleding. We verkopen wat herdraagbaar is en recyclen wat overblijft. Door beide steeds beter te doen, maken we de textielketen circulair. Want het geld dat we verdienen, investeren we in innovatie. Zodat we van elk stukje stof straks weer iets waardevols kunnen maken. Maar, een circulair systeem staat er niet in een dag, het kost tijd en geld.  Voor de dagelijkse processen en ons doel om van elk stukje stof iets waardevols te maken, is geld nodig.

 

Toch hebben we door de jaren heen uitzonderingen gemaakt en kleding gratis weggegeven in noodsituaties. Zo werkten we samen met het Rode Kruis bij de vluchtelingencrisis in 2015 om vluchtelingen te voorzien van noodzakelijke kleding en schoenen. En doneerden we in 2019 kleding toen Mozambique en andere Afrikaanse landen getroffen werden door een orkaan.  Op dit moment stellen we ingezamelde slaapzakken en dekbedden beschikbaar aan een hulporganisatie in Oekraïne.

Daarnaast werken we al jaren nauw samen met Rode Kruis. Indien het Rode Kruis een specifiek verzoek doet m.b.t. kleding of ander textiel voor Oekraïne dan zullen wij ons best doen dat te leveren. Daarnaast zamelt het Rode Kruis ook textiel in via bakken dat door Sympany verwerkt wordt.  Dus al het textiel dat in de bakken van het Rode Kruis komt, helpt het Rode Kruis om meer middelen vrij te maken voor noodhulp aan Oekraïne.”

 

 

 

Bekijk de reis van jouw T-shirt