We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Kleding doneren in tijden van nood

Sympany is een stichting zonder winstoogkenmerk. Een stichting die geen subsidies van de overheid krijgt maar haar eigen broek ophoudt.  Door middel van de verkoop van de herdraagbare kleding bekostigen wij de dagelijkse processen van inzameling, transport en sortering.

 

Wij doneren geen kleding. We verkopen wat herdraagbaar is en recyclen wat overblijft. Door beide steeds beter te doen, maken we de textielketen circulair. Want het geld dat we verdienen, investeren we in innovatie. Zodat we van elk stukje stof straks weer iets waardevols kunnen maken. Maar, een circulair systeem staat er niet in een dag, het kost tijd en geld.  Voor de dagelijkse processen en ons doel om van elk stukje stof iets waardevols te maken, is geld nodig.

 

Toch hebben we door de jaren heen uitzondering gemaakt en kleding gratis weggegeven. Zo werkte we samen met het Rode Kruis bij de vluchtelingencrisis in 2015 om vluchtelingen te voorzien van noodzakelijke kleding en schoenen. En doneerde we in 2019 kleding toen Mozambique en andere Afrikaanse landen getroffen werden door een orkaan.

 

Bekijk de reis van jouw T-shirt