Kledingoverschot doneren als bedrijf?

Elke fabrikant, importeur en winkelier heeft er mee te maken. Aan het einde van het seizoen blijven zitten met een kledingoverschot. Jij blijft zitten met overtollige en onverkoopbaar textiel, kleding en schoenen die je alleen maar ruimte en geld kosten. Wij zijn voor jouw textiel, kleding en schoenen overschotten je beste partner. Wij kunnen elke aanvraag aan. Zo verscheepten we ooit 100.000 paar Crocs naar 7 landen in Afrika.

Voordelen voor jou:

  • Jij beslist waar je kledingoverschot terecht komt
  • Jouw kledingoverschot maakt het verschil voor mensen in Afrika
  • Soms gaan we zelfs over tot aankoop van voorraden
  • Samenwerken met Sympany is maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kleding doneren als particulier?

Kledinginzameling voor particulieren

Bestemming kledingoverschot

Een van de voordelen is dat je zelf bepaalt waar je kledingrestant terecht komt. Maandelijks gaan er grote (eigen) zeecontainers naar Zambia en Angola. Dit is allemaal in eigen beheer. Daarom kunnen wij garanderen dat je kledingrestant absoluut niet op de Europese markt terecht kan komen. Dit bevestigen wij dan ook door middel van een verklaring met daarin opgenomen een boete clausule. Deze wijze geeft de minste CO2 vervuiling.

De kleding en schoenen komen in Afrika in winkels of op de markt. Onze partners werken daar met een vier wekelijks kortingssysteem. Elke week gaat er weer meer van de prijs af zodat ook de armste mensen kwaliteitskleding en schoenen kunnen kopen. Uit het verleden is gebleken dat op structurele wijze spullen geven de bevolking niet helpt om uit hun situatie van armoede te komen. Wij willen juist mensen stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen en zo een eigen inkomen te verdienen. De verkoop via winkels en marktpartijen zorgen werkgelegenheid en van de opbrengst worden projecten gesteund.

Terwijl Jona José en Victoria Luís op de markt van Asa Branca in Luanda tweedehands kleding, verkopen, volgen hun dochters de naaiopleiding van het door Sympany ondersteunde project voor vrouwelijke ondernemers en hun familie leden.
Op de markt in Luanda, Angola

Terwijl Jona José en Victoria Luís op de markt van Asa Branca in Luanda tweedehands kleding, verkopen, volgen hun dochters de naaiopleiding van het door Sympany ondersteunde project voor vrouwelijke ondernemers en hun familie leden.

Waarom kleding doneren aan Sympany?

Met het geld dat Sympany verdient aan de verkoop van textiel steunen wij textiel gerelateerde projecten in verschillende landen in Afrika en in India. Bij deze projecten staan zelfredzaamheid en duurzaamheid altijd centraal. Een van onze projecten is het Panipat project. De Indiase stad Panipat is de hoofdrolspeler op het gebied van het recyclen van textiel. In Panipat kennen ze geen vaste contracten, waardoor textielwerkers constant moeten verhuizen op zoek naar nieuw werk. De kinderen van textielwerkers gaan vaak mee naar de fabrieken en/of moeten ook zorgen voor een inkomen. In de fabrieken spelen de kinderen tussen de machines en het gevaarlijke materiaal, zoals een scherp lemmet waarmee knopen en ritsen van textiel afgesneden worden. Het is daarom belangrijk dat de kinderen uit de fabrieken gehaald worden en een opleiding krijgen.

Garanties

  • Je kleding en schoenen komen niet in Europa terecht
  • Door ons uitgebreide afzetnetwerk gaat je kleding direct naar de voor jou gewenste bestemming
  • In sommige gevallen kan Sympany een vergoeding geven: per kilo, per stuk of per partij
Contactpersoon

Projectmanagement Bedrijfsdonaties
Jan-Maarten Zeldenrust
030-6568741
06-51055110

Mail Jan-Maarten