We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Kledingrestanten over

Heb jij als bedrijf kledingrestanten over? Onverkoopbaar textiel, samples of retouren? Wij zorgen voor een nieuwe bestemming.

Veel bedrijven zitten met oude collecties, onverkochte kleding, samples en/of retouren. Wij zorgen ervoor dat deze kledingrestanten een duurzame nieuwe bestemming krijgen. Als het kan wordt het verkocht om opnieuw te dragen. Dit is het meest duurzaam.  Het verlengen van de levencyclus zorgt voor minder CO2 vervuiling. Indien opnieuw dragen niet kan, gaan we graag in gesprek over recycle opties.

De herdraagbare kleding komt terecht bij verschillende tweedehandswinkels van onze partners in Oost-Europa of Afrika. 

Waarom verkopen wij de kleding?

Veel mensen vragen zich af waarom wij de kleding verkopen in plaats van weg te geven. De simpele reden is dat wij als inzamelaar kosten maken die vergoed moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van de containers, het legen van de containers, het transport, het salaris van de mensen die het afval verwijderen dat tussen het textiel zit. Die kosten betaalt Sympany uit de inkomsten van het doorverkopen van de ingezamelde kleding. Alles wat we onder aan de streep overhouden investeren we in recycling en innovatie. Sympany is immers een stichting zonder winstoogmerk.

 

Neem contact op om met ons de voorwaarden door te nemen.

“Afgedankt textiel krijgt door ons weer waarde”.

 

 

Opnieuw laten dragen

Je maakt met jouw kledingrestanten een groot verschil voor mensen in Oost Europa en Afrika. Zij zijn vaak afhankelijk van goede, betaalbare kleding. Ook zorg je met het verlengen van de levencyclus voor minder CO2 vervuiling; de productie van kleding is vele malen vervuilender dan het hergebruik van de kledingrestanten. De kleding kan terecht komen bij verschillende tweedehandswinkels van onze partners in Oost-Europe of Afrika

 

Veel mensen vragen zich af waarom wij de kleding verkopen in plaats van weg te geven. Hierover zijn wij transparant. Een duidelijke reden hiervoor is omdat wij als inzamelaar hoge kosten hebben. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van de containers, het legen van de containers, het transport, het salaris van de mensen die het afval verwijderen en afvoeren dat tussen het textiel zit. Die kosten betaalt Sympany uit de inkomsten van het doorverkopen van de ingezamelde kleding. Alles wat we daarnaast onder aan de streep overhouden investeren we in innovatie om oplossingen voor het recyclebare textiel te vinden

Verantwoordelijkheid

Wij zijn transparant. In de totale keten, in onze bedrijfsvoering en in onze communicatie intern en extern. Wij pakken onze rol in de keten en mogen hier ook op aangesproken worden.

Bekijk de reis van jouw T-shirt