We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Kledingrestanten over

Heb jij als bedrijf kledingrestanten over? Onverkoopbaar textiel, samples of retouren? Wij zorgen voor een nieuwe bestemming.

Een nieuwe bestemming

Veel bedrijven zitten met oude collecties, onverkochte kleding, samples en/of retouren. Wij geven deze kledingrestanten een duurzame nieuwe bestemming. Als het kan worden ze verkocht om opnieuw te dragen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook sociaal. Je geeft goede kleding door aan andere mensen om weer te worden gebruikt. Indien opnieuw dragen geen mogelijkheid is gaan we graag met het bedrijf in overleg over recycle opties.

“Weggegooid textiel krijgt door ons weer waarde”.

 

 

Opnieuw laten dragen

Je maakt met jouw kledingrestanten een groot verschil voor mensen in Oost Europa en Afrika. Zij zijn vaak afhankelijk van goede, betaalbare kleding. Ook zorg je met het verlengen van de levencyclus voor minder CO2 vervuiling; de productie van kleding is vele malen vervuilender dan het hergebruik van de kledingrestanten. De kleding kan terecht komen bij verschillende tweedehandswinkels van onze partners in Oost-Europe of Afrika

 

Veel mensen vragen zich af waarom wij de kleding verkopen in plaats van weg te geven. Hierover zijn wij transparant. Een duidelijke reden hiervoor is omdat wij als inzamelaar hoge kosten hebben. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van de containers, het legen van de containers, het transport, het salaris van de mensen die het afval verwijderen en afvoeren dat tussen het textiel zit. Die kosten betaalt Sympany uit de inkomsten van het doorverkopen van de ingezamelde kleding. Alles wat we daarnaast onder aan de streep overhouden investeren we in innovatie om oplossingen voor het recyclebare textiel te vinden

Verantwoordelijkheid

Wij zijn transparant. In de totale keten, in onze bedrijfsvoering en in onze communicatie intern en extern. Wij pakken onze rol in de keten en mogen hier ook op aangesproken worden.