We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Meer en beter textiel inzamelen

Sympany is een betrouwbare inzamelpartner voor ruim 70 gemeenten in Nederland.

Textiel inzamelen en verwerken doen we al meer dan 35 jaar. Hiervoor hebben we een optimaal proces ingericht.

We verkopen wat herdraagbaar is. En recyclen wat overblijft. Het geld dat we verdienen met het verkopen van herdraagbaar textiel is nodig om ons primaire proces te financieren. Het geld dat overblijft, investeren we in recycling en innovatie. Zodat van elk stukje stof straks weer iets waardevols gemaakt kan worden.

 

We brengen de hele keten in beweging, want er is nog veel te doen. Herdraagbaar blijft herdraagbaar. Dit wordt opnieuw verkocht in tweedehandswinkels in Europa en erbuiten. Tweedehands kleding kopen en dragen is het meest duurzaam. Dus daar gaan we voor.

Herdraagbaar blijft herdraagbaar en is de meest duurzame bestemming

Heeft het textiel een mooi leven gehad en is het versleten? Dan wordt het gerecycled. Dit doen we samen met verschillende partners in de keten.

 

We kunnen steeds meer maken van oud textiel. Van poetslap en isolatiemateriaal tot nieuwe garens. Maar we zijn er nog niet. Voor veel textiel hebben we nog geen afzet of oplossing. We werken hard aan nieuwe oplossingen samen met anderen.

 

Ons grote doel is een wereld waarin alle stof grondstof blijft. Maar een circulair systeem staat er niet in een dag. Het kost tijd en geld. En dus vragen we gemeenten en inwoners: doe met ons mee! Want nog steeds belandt 55% van het textiel in het restafval. Veel van dit textiel is nog te recyclen. De bewustwording over een circulaire textielketen is hierbij van groot belang. En inwoners uitleggen wat wel en niet in de containers mag, draagt bij aan meer gescheiden inzameling.

 

Sympany als jouw inzamelpartner?

Werk jij bij een gemeente en wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw gemeente. Laat je gegevens hier achter.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Bekijk de reis van jouw T-shirt