We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Sympany opent winkel Benjamins

02 aug 2022

Sympany opent een winkel in hartje Utrecht

Ken je dat verhaal van Benjamin Button? Benjamin wordt oud geboren en wordt elk jaar jonger. Met de kleding die je bij Benjamins koopt is het net zo. Oud wordt jong en nieuw. Tweedehands, refurbisched, duurzaam of circulair. Noem het zoals je wilt.

 

Op 17 juni werden de handtekeningen gezet tussen textielinzamelaar Sympany en Jyoti Daalmans, waarmee het concept Benjamins werd geboren. Inmiddels heeft de winkel in hartje Utrecht haar deuren geopend. De kleding wordt gesorteerd en geleverd door Sympany. De winkel biedt meer dan alleen kleding. Er zijn gerecyclede items te koop; gedragen kleding kan ingeleverd worden en er is een atelier waar kleding gerepareerd wordt. Benjamins is de toekomst van de kledingindustrie en elk item wordt gezien als het begin van een nieuw verhaal. Iedereen is uniek en daar bestaat geen one-size-fits-all collectie voor. Draag het en own het.

Be Benjamin.

“Wij zijn er voor iedereen en willen het vooroordeel van tweedehands doorbreken met unieke frisse en stijlvolle items. Met Sympany heb ik daar een ambitieuze en schitterende partner in”, aldus Jyoti Daalmans.

Het grootste deel van de kleding is al eerder gedragen en bestaande materialen zijn de basis voor nieuwe producten. Zo werkt Benjamins aan een meer duurzame kledingindustrie.

 

Waarom Benjamins?

  1. Het zorgt voor een stijlvolle bestemming voor afgedankte kleding in Nederland
  2. Het is een oplossing om het gebruik van primaire grondstoffen te stoppen
  3. Het levert een bijdrage aan een duurzame wereld
  4. Het is een voorbeeld voor de moderne circulaire textielketen
  5. Het behoud van de hoogste waarde van materialen

 

 

Het starten van een winkel zoals Benjamins past goed bij de circulaire missie van Sympany. Lokaal hergebruik is nog steeds de meest duurzame optie. Op 12 augustus is de “not so grand” opening op de Steenweg in Utrecht.

 

 

 

Bekijk de reis van jouw T-shirt