We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Inzamelingsactie de Bijenkorf voor Sympany

25 jul 2018

De kleding van de inzameling gaat naar Sympany en krijgt een duurzame bestemming  

In 2018 richt de Bijenkorf zich met de Fashion Exchange campagne op slimmer een garderobe samenstellen en op bewustwording creëren over het weggooien van textiel. Oude kleding kan namelijk heel goed hergebruikt of gerecycled worden en Sympany zorgt dat precies dat gedaan wordt met de ingeleverde kleding.

 

In twee weekenden kon je jouw kleding inleveren bij alle filialen van de Bijenkorf en deze kleding kwam vervolgens bij Sympany terecht. Bij het inleveren van minimaal 6 stuks oude kleding, kregen winkeliers zelf 20 euro korting op de ideale duurzame garderobe bij de Bijenkorf. Hiermee droegen ze bij aan een duurzame wereld en daarnaast steunde ze met het ingeleverde textiel direct de projecten van Sympany in Angola, DR Congo, Ethiopië, India en Malawi.

 

Waarom deze campagne?

Van de gemiddeld 175 items in onze kast dragen we er 50 niet. Jaarlijks gooien we met zijn allen in Nederland ongeveer 145 miljoen kilo bij het restafval. Per persoon gooien we gemiddeld 24 stukken bij het restafval, waarna het verbrand wordt of op de vuilnisbelt belandt. En dat terwijl hiervan 65% geschikt is voor hergebruik of recycling, zonde dus! Sympany zorgt voor de verkoop van herdraagbare kleding en gebruikt de niet herdraagbare kleding voor recycling projecten. Het is tijd dat ook de consument zich hier bewust van wordt. Dus lever je kleding in en GEEF GOED DOOR!

 

 

Wat kan jij doen?

Ruim je kast op! en breng in het weekend van 4&5 of 11&12 augustus je kleding naar de Bijenkorf.

Directe bijdrage aan de projecten

De kleding die Sympany van de Bijenkorf ontvangt wordt gesorteerd op herdraagbaar en niet herdraagbaar textiel. Sympany zorgt voor de verkoop van de herdraagbare kleding en gebruikt de niet herdraagbare kleding voor recyclingprojecten. De gehele netto opbrengst van Sympany gaat naar de projecten waarbij we zelfredzaamheid bevorderen en de textielindustrie verduurzamen. Door het inleveren van jouw kleding, zorg jij ervoor dat mensen in India en Afrika een kans  krijgen.

Bekijk de reis van jouw T-shirt