We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Esther Mutsaers maakt uniek ontwerp met blazers van Sympany

Door Johan Jongkind · 26 jul 2023

Textielrecycling op z'n mooist met Esther Mutsaers' NUTT Blazer

Ontwerper Esther Mutsaers bezocht onze vestiging in Assen en verraste onze bedrijfsleider Jeroen van Haarlem met een prachtige NUTT-blazer. Een mooi bedankje voor de waardevolle samenwerking.

Wij creëren uit textielafval zo veel mogelijk coole NUTT-blazers zodat de nieuwe eigenaren ons duurzaamheidsverhaal kunnen doorvertellen

Een aantal malen per jaar komt Esther bij Sympany snuffelen, naar blazers die als grondstof kunnen dienen voor haar NUTT-blazers. Elke keer vindt zij weer een paar pareltjes.

 

Een unieke NUTT-blazer bestaat altijd uit twee afgedankte kledingstukken. Déze blazer is de eerste NUTT gecreëerd uit meerdere kledingstukken omdat daarmee duidelijker wordt dat heel veel verschillende kleding uit de afvalberg op een coole manier en in hoge kwaliteit goed te recyclen is.

 

Wat beweegt Esther Mutsaers

“Er zit iets goed fout in de kledingindustrie” vertelt Esther. “Dat realiseerde ik me al toen ik bij de bladen werkte. De enorme afvalberg, de miljoenen onverkochte kledingstukken die verbrandt worden, de nimmer verzadigde fast fashion bedrijven. Dit moet anders.”

 

Middels haar prachtige designs, trainingen en speeches vestigt zij de aandacht op deze misstanden. Het is duidelijk: Esther Mutsaers en Sympany zitten op dezelfde golflengte. En daarom helpen wij haar graag met de blazers die zij nodig heeft.

 

Jeroen van Haarlem - Esther Mutsaers

 

Op de foto: onze bedrijfsleider Jeroen van Haarlem met het nieuwste ontwerp van Esther Mutsaers. Een paar weken daarvoor leverden wij de blazers aan en dankzij Esther’s creativiteit en vakmanschap komt dan deze metamorfose tot stand.

 

Met trots zullen we deze NUTT-blazer dragen naar onze events en het verhaal van Esther (dat ook ons eigen verhaal is) gepassioneerd uitdragen.

 

 

 

Website Esther Mutsaers / NUTT Amsterdam via deze link.
Credits voor de foto’s (via Esther Mutsaers): Ronald de Boer en Judith Anna Pronk.

Bekijk de reis van jouw T-shirt