We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

VRK verkoopt isolatiemateriaal van spijkerbroeken

30 apr 2020

Sympany is continu bezig nieuwe manieren te vinden om het laagwaardige textiel weer waarde te geven. Met VRK Akoestiek en Isolatie hebben we een oplossing om deze stroom tot een nieuw duurzaam product te verwerken.

Sympany is mede-aandeelhouder

VRK Akoestiek en Isolatie is opgericht door Sympany, Vernooy Textile Recyclers en Le Relais om hoogwaardig isolatie- en akoestisch materiaal te maken van niet herdraagbaar textiel. Dit materiaal, gemaakt van oude niet herdraagbare denim wordt verkocht onder de naam Métisse. De fabriek in Le Relais draagt nu volledig zorg voor de productie van Métisse en heeft hiervoor in 2012 een compleet nieuwe fabriek gebouwd.

Prachtig product

De Métisse isolatiepanelen bestaan voor 90% uit gerecyclede katoenvezels en zorgen voor warmte- en geluidsisolatie van onder meer daken, tussenwanden, plafonds, buitenmuren (voorzetwanden) of kruipruimtes en zijn verkrijgbaar in vier verschillende diktes en isolatiewaarden. Hoe hoger de Rd-waarde, des te groter de energiebesparing. De katoenen geluidsisolatieplaat isoleert 95% van het geluid en is door zijn dikte zeer geschikt voor (tussen)wanden.

‘Het isolatiemateriaal van Metisse scoort beter dan gemiddeld op het gebied van milieubelasting’

Te koop bij de Gamma

Het isolatiemateriaal ligt sinds oktober 2019 in de winkels bij de Gamma en is hiermee ook voor consumeten beschikbaar. Met de doorlopende afzet bij de bouwmark zijn we goed op weg om voor het niet-herdraagbare denim, gerecyclede meerwaarde te creëren.

 

Bekijk de reis van jouw T-shirt