We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Schoendonaties

Sympany geeft jouw schoenen een nieuwe duurzame bestemming.

Iedereen heeft ze wel in zijn of haar kast staan. Schoenen die je niet meer van plan bent om te dragen maar die nog wel door een ander gedragen kunnen worden. Lever ze vastgebonden aan elkaar in een Sympany container. Wij geven ze graag een nieuwe bestemming.

Zijn ze herdraagbaar dan kunnen ze nog even mee? Dan komen ze hoogst waarschijnlijk in een tweedehands kleding winkel in Oost-Europa of Afrika. Zijn ze niet meer te herdragen, dan proberen we ze in samenwerking met recycle partners te recyclen.

 

Het is belangrijk dat de schoenen aan elkaar vast gemaakt worden d.m.v. de veters of een elastiek. Dit is omdat er duizenden kilo’s aan kleding en schoenen per dag worden gesorteerd. Op het moment dat de schoenen niet vast aan elkaar worden gemaakt is het bijna onmogelijk om de paren weer bij elkaar te vinden. Dat is zonde, want dan krijgen jouw oude schoenen niet de beste bestemming die mogelijk is.

Schoendonaties van bedrijven

Naast de kleding en schoenen van inwoners zijn wij ook blij met grotere schoendonaties van bedrijven. In eerste instantie proberen we deze donaties herdraagbaar door te zetten en de levencyclus van de schoenen te verlengen. Herdraagbaar blijft herdraagbaar en is nog steeds de meest duurzame optie. Heb jij onverkochte schoenen uit een oude collectie, samples of retouren? Vul dan het contactformulier in en voeg een aantal foto’s toe van de schoenen. één van onze collega’s neemt dan contact met je op en bespreekt de mogelijkheden.

 

Schoendonaties

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Bekijk de reis van jouw T-shirt