We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Sympany Retail Programma

Ben jij retailer, producent, ontwerper of wil je gewoon bijdragen aan een duurzame wereld en transparante textielketen, sluit je dan aan!

Naar een circulaire textielketen door samenwerking

Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid

De textielindustrie veroorzaakt veel CO2-uitstoot. De Nederlandse overheid wil daar verandering in brengen. Om te zorgen voor meer hergebruik, minder verspilling en minder vervuiling komt het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat met de invoering van de uitgebreide productenverantwoordelijkheid (UPV) voor textiel.
De invoering van UPV voor textiel betekent dat producenten van consumentenkleding verantwoordelijk worden voor de inzameling, recycling, hergebruik en afvalfase van de producten die zij op de markt brengen. Producenten moeten dit logistieke systeem ook gaan financieren. Nu is het nog zo dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het inzamelen en de kosten van het afgedankte textiel van hun inwoners.

De inzamelpartner voor retailers en modemerken

Langzaam zien we de markt in beweging komen. Gedragen textiel en onverkoopbare kleding is geen afval, maar een waardevolle grondstof. Jaarlijks zamelt Sympany zo’n 20 miljoen kilo textiel in. Wij zien onszelf als dé ideale partner voor retailers en modemerken om te ondersteunen in de inzameling van textiel en het transparant verwerken tot een nieuwe bestemming. Geen problemen maar oplossingen, we helpen graag jouw bedrijf te voldoen aan de eisen van de overheid. Zo dragen we met elkaar bij aan een duurzame wereld.

Dit is allesbehalve een stoffig programma. Maar we gaan het wel over stof hebben. Stof in de vorm van textiel. Want dat is wat ons verbindt.

Wat houdt het Retail Programma in?

Met dit programma willen we met retailers, modemerken, producenten de verbinding zoeken om samen de weg van een circulaire economie in te slaan. We delen kennis, kijken naar mogelijke samenwerkingen en gaan voorbereid de toekomst is met de komst van de UPV (uitgebreide producentenverantwoordelijkheid). We zoeken de aansluiting om recycling in de textielindustrie te versnellen.

 

Mogelijke activiteiten:

 • Kledingverwerking van jouw organisatie. Bijvoorbeeld overstock of bedrijfskleding
 • Gezamenlijke kledinginzamelingsactie starten
 • Awareness campagne opzetten
 • Onderzoek & ontwikkeling textielrecycling
 • Bijeenkomsten om up-to-date te blijven over de laatste stand van zaken rondom textiel en circulariteit

In het Sympany Retail Programma slaan we een weg in om samen de textielketen zo snel mogelijk circulair te maken.

Wat moet je doen?

Wij geloven dat we door samenwerking en kennis te delen sneller stappen kunnen zetten naar een circulaire economie. Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact met je op.

Ja! ik wil meer informatie

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Deze partijen gingen je voor

  Bekijk de reis van jouw T-shirt